In krantenland gaat alles `gewoon` door

In krantenland gaat alles `gewoon` door

Wormerveer- De huis aan huisbladen van RODI Media worden gewoon bezorgd de aankomende paar weken en ook de abonnees van het `betaalde` Noord-Hollands Dagblad krijgen iedere dag hun krant. Uitgever RODI heeft voor de Zaanstreek de twee edities die normaliter op woensdag (Zaans Stadsblad) en in het weekend (Zaanstreek op Zondag) worden bezorgd samengevoegd tot een gecombineerde vrijdag editie. Dit is dan ook een combinatie krant van het Zaans Stadsblad/Zaanstreek op Zondag die in ieder geval de aankomende drie weken op vrijdag zal worden bezorgd in geheel Zaanstad en Wormerland.

En door alle gedoe rondom de corona crisis zou het kunnen zijn dat mensen denken dat de vrijwilligers van `de Mopperploeg` bij Fortuna Wormerveer bezig zijn met het oer Hollandse duimen draaien. Aanvankelijk was daar geen sprake van, maar nu onze regering een pakket van vergaande maatregelen heeft uitgevaardigd ontkomt ook de `MOP` ploeg niet aan een verplichte pauze. Veiligheid voor alles en daar dient iedereen zich aan te houden.

Betekent dit nu dat de busjes van de oud papier ploeg niet meer rijden? JA, dat klopt!
Betekent dit dat het Fortuna-Wormerveer (Watering) complex geheel afgesloten zal zijn? JA, dat klopt!
Betekent dit dat u uw oud papier niet meer kunt aanleveren? NEE, dat klopt niet!

Want sommige rituelen zijn nu eenmaal door niets en niemand tegen te houden. Zo ook het verzamelen van oud papier en karton. De bemanning van de drie `MOP` bussen heeft nu verplichte rust. Dat is een feit en een juiste constatering.

Dat betekent niet dat de twee containers die in Wormerveer staan in deze barre tijden verwijderd worden. Sterker nog: u kunt er persoonlijk voor zorg dragen dat deze twee onmisbare schakels binnen onze organisatie ook nu in rap tempo gevuld kunnen worden en dat is een behoorlijke uitdaging.

Wel wordt er discipline in het vullen gevraagd van de brenger. Behalve de persoonlijke veiligheid in acht nemen is het ook belangrijk dat de kilogrammen zo verantwoord mogelijk worden geplaatst en achtergelaten.

Dan blijft het ondanks alle beperkingen toch als al jaren aan de Esdoornlaan in Wormerveer:
Van Dame, Pup tot Veteraan, met oud papier er tegenaan.

BIJLAGE

Onze sponsoren

%d bloggers liken dit: