De Markenbinnen run gaat dit jaar toch door

Markenbinnen- De Markenbinnenrun gaat dit jaar toch door. Hardloopfans kunnen zondag 13 september de sportieve strijd met elkaar aangaan door de Marker- en Starnmeerpolder en over de unieke grasdijk langs de Markervaart. Start en finish zijn in het hart van het dorp.

Sophie Dijkman, wedstrijdleider van de Markenbinnenrun: ,,De organisatie heeft lang gewikt en gewogen en heeft uiteindelijk besloten dat de run doorgaat. Het zou anders de tweede keer achter elkaar zijn geweest dat de run niet kon doorgaan. Vorig jaar waren de werkzaamheden aan de N246 spelbreker.
En daarbij in een dorpje als Markenbinnen is het zeer belangrijk dat er nog af en toe wat gebeurt. Het dorpsfeest gaat niet door vanwege covid-19 en er zijn weinig voorzieningen meer geen winkel, geen school, geen restaurant. Maar wel een prachtige run die sinds 2013 bestaat.”

Tijd chip

Vanwege covid-19 wordt het protocol voor hardloop evenementen van de Nederlandse atletiekunie gevolgd. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 100. En er wordt met een online tijd chip gelopen – uniek voor zo’n klein evenement – waarmee de lopers prima 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden en er toch een correcte uitslag wordt geregistreerd.

De Markenbinnenrun heeft drie populaire afstanden de 5,10 en 16,1 kilometer. Inschrijven kan via de website https://markenbinnenrun.jimdofree.com/inschrijven-2020/

BIJLAGE

Onze sponsoren

%d bloggers liken dit: