Fortuna W (zat) komt geen teenlengte maar voet tekort tegen koploper asc De Volewijckers.

 Fortuna W (zat) komt geen teenlengte maar voet tekort tegen koploper asc De Volewijckers.

Amsterdam- Het Zaterdag 1 team van sv Fortuna Wormerveer kwam zaterdagmiddag in de kraker tegen koploper asc De Volewijckers geen teenlengte tekort maar een hele voet. Dat was de pijnlijke conclusie na afloop van het duel in de hoofdstad. De ploeg van Zaandammer Frank Schuitemaker won overtuigend van de bezoekers uit Wormerveer.

De Volewijckers was duidelijk een (voetbal)maatje te groot voor de mannen van Fortuna Wormerveer (zat). De Amsterdamse ploeg gaat volkomen verdiend de titel opeisen dit seizoen. Fortuna Wormerveer zal promotie moeten gaan afdwingen via de nacompetitie. In theorie had Fortuna W de competitie nog spannend kunnen maken. Bij winst zou het puntverschil tot 6 gereduceerd worden en dan weet je nooit hoe zij een verlies zouden verwerken. Maar winst zat er geen moment in.

Juist voor deze wedstrijd waren er wel heel veel afwezigen bij Fortuna Wormerveer (zat) en was het al een uitdaging om 11 spelers aan de start te laten verschijnen. Twee debutanten Stef en Ryan uit O18 reisden zelfs mee, waarvan Stef zelfs de hele wedstrijd moest spelen. Respect voor deze jongeling. Met Dani en Jayden met een volledige wedstrijd in de benen bij O23 op de reserve bank naast de geblesseerde Quinten zou het op voorhand een zware opgave worden.

Toch werd het eerste bedrijf een vermakelijk schouwspel. Er gebeurde werkelijk van alles en beide ploegen hadden grote kansen om op voorsprong te komen. De Volewijckers drong wel aan maar trof in keeper Bjorn een keeper in vorm aan.
Daarnaast kregen de Amsterdammers totaal geen grip op de zwervende Yannick die razendsnel telkens omschakelde in de aanval.
Hij stelde Jeffrey tweemaal in staat om van dichtbij de score te openen voor Fortuna maar de paal en een verdediger op de lijn, voorkwamen een achterstand voor de koploper.


Ook had Yannick een 100% penalty moeten krijgen maar de scheids had die kort ervoor ook niet gegeven aan de andere kant, dus de bal ging niet op de stip.

In de 34e minuut viel de openingstreffer en incasseerde Fortuna de eerste klap. 1-0. Tot de rust bleef deze stand op het scorebord. Met geluk dat wel, want de bal op de lat en de “vangbal” van Bjorn was curieus.
Tot minuut 60 bleef het een wedstrijd maar De Volewijckers had veel individuele kwaliteit en lopende spelers in de ploeg die het verschil maakten. Het kon uitlopen in korte tijd van 1-0 naar 5-0. De pijp was leeg bij Fortuna WOrmerveer maar dat was eigenlijk niet gek.

De Redactie

Meer voetbalnieuws