Zaterdagvoetbal vooruitblik

 Zaterdagvoetbal vooruitblik

Zaanstad- De zaterdagvoetballers komen weer allemaal binnen de lijnen. En dat betekent dat er punten gesprokkeld kunnen/moeten worden. Maar vrijdag werden er toch nog twee duels verplaatst naar andere data.

In het laatste seizoen van FC Zaandam kon er in de tweede klasse tot op heden slechts één wedstrijd winnend worden afgesloten. FC Zaandam zou op bezoek gaan bij SV Marken (uit 8 partijen 14 punten scorend) maar dat duel werd door `coronabesmettingen` aan de kant van Zaandam verplaatst naar dinsdag 8 maart.
Na de zinderende partij tegen Blauw Wit A (5-3 in het Zet voordeel) zou ZCFC op bezoek gaan bij FC Castricum. Beide ploegen ontlopen elkaar in de derde klasse weinig. Ook dit duel kon vanwege corona besmettingen geen doorgang vinden en staat nu op de agenda voor dinsdag 29 maart om 20:0 uur. Aankomende dinsdag 1 maart staat ook het inhaalduel in Zaandam tegen de zaterdag 1 ploeg van ADO`20 op het speelschema.

In de vierde klasse is het ongemeend spannend. De nummer 4 (Fortuna Wormerveer) ontvangt de nummer 3 (OFC). Beide teams zijn de achtervolgers van koploper asc De Volewijckers en nummer 2 SDOB. In de onderste regionen ontvangt Jisp (roder lantaarndrager) RCZ dat in punten gelijk staat (4) maar één wedstrijd minder speelde. De derby tussen Rood-Wit Zaanstad en WSV ’30 is de strijd om aansluiting te vinden met de middenmoot. In die middenmoot vertoeft Blauw Wit W al en zal het opnemen tegen TOB zijnde de nr 5 op de ranglijst.

Voor de roodwitte leeuwen van vvv Westzaan wacht in Amsterdam de zware klus bij kampioenskandidaat asc De Volewijckers waar zvv Zaanlandia de zaterdagploeg van Sporting Krommenie ontvangt. Verschil tussen de twee Zaanse ploegen is 11 punten.

PROGRAMMA ZATERDAG 26 FEBRUARI

zaterdag 4e klasse B
sv Fortuna Wormerveer (zat)- OFC (zat)
vv Jisp- RCZ (zat)
sv Rood-Wit Zaanstad (zat)- WSV 1930 (zat)
rkvv TOB- cvv Blauw Wit W
asc De Volewijckers (zat)- vvv Westzaan (zat)
zvv Zaanlandia- Sporting Krommenie (zat)

18:00 uur vv Assendelft- sv Fortuna Wormerveer

De Redactie

Meer voetbalnieuws