Zaalvoetballers die geen CTB willen tonen hebben week de tijd om team terug te trekken

 Zaalvoetballers die geen CTB willen tonen hebben week de tijd om team terug te trekken

Zaanstad- Onverwacht kreeg de KNVB afgelopen vrijdag goed nieuws voor het zaalvoetbal. Er mag weer getraind worden en er mogen onderling wedstrijden (binnen de eigen sportvereniging) worden gespeeld. Dat maakt een ieder hoopvol voor een snelle herstart van de competitie. Mochten zaalvoetbalteams voor de training gebruik willen maken van een sporthal, wordt verzocht dit zelf met de gewenst sporthal op te nemen.

Aan de herstart van de zaalvoetbalcompetities zit wel één voorwaarde, namelijk voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist. Tevens zijn mondkapjes verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten. In het najaar gaf de KNVB teams de mogelijkheid om tijdelijk `on hold` gezet te worden indien zij geen CTB wilden/konden laten zien. Nu het CTB langer verplicht blijft, ziet de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond zich genoodzaakt met deze tijdige regeling te stoppen.

Teams die niet op vertoon van een CTB kunnen/willen spelen, bieden zij de mogelijkheid om zich zonder kosten terug te trekken. Dit betekent echter wel dat het team, zoals in de regelgeving vermeld staat, automatisch degradeert.

Indien een vereniging een team wil terugtrekken dan wordt verzocht om dit voor dinsdag 25 januari 9:00 uur door te geven via een bericht naar contact@knvb.nl. Teams die zich voor deze datum niet terugtrekken, doen automatisch mee aan de herstart van de competitie en geven aan een CTB te kunnen overleggen bij de sporthal. Terugtrekkingen die later nog plaatsvinden, worden op reguliere wijze afgehandeld.

De Redactie

Meer voetbalnieuws