Oud papierploeg WSV 1930 steeds meer actief en vraagt om efficiency

 Oud papierploeg WSV 1930 steeds meer actief en vraagt om efficiency

Wormer- De Oud papierploeg van voetbalclub WSV 1930 kan hulp momenteel goed gebruiken. Recent werd er een eigen facebook pagina gemaakt waarin er bewust gekozen wordt voor een actief online kanaal. Maar de heren hebben ook wat praktische tips voor de inwoners van Wormer en Jisp om nog efficiënter te werk te kunnen gaan.

Het beleid van de Gemeente Wormerland met betrekking tot het scheiden van afval, is op de maandag duidelijk te zien. Dit geeft aan, dat meer mensen zich bewust zijn van het scheiden van afval. Voor WSV’30 betekent dit dat er meer papier kan worden opgehaald. ‘Prachtig’, horen wij u al zeggen. En dat is zo want hoe meer papier aangeleverd kan worden, hoe meer centjes er in de clubkas van de club uit Wormer stroomt. Maar het succes kan de heren ook de kop kosten omdat het ophalen bijna niet meer te doen is. En dat bleek de afgelopen weken al.

Vrijwilligerswerk voor 70-plussers van 08.00-17.30 uur is toch een aanslag op het fysieke gestel. De ploeg heeft een krappe bezetting. De oplossing zou kunnen zijn: 1 auto meer met extra vrijwilligers erop. Maar ja, zoek ze deze mensen maar. Ze dreigen dus ten onder te gaan aan het eigen succes. Daarom een schreeuw om vaste vrijwilligers.

De oud papierploeg suggereert: “Als sommige bewoners nu eens wat meer tijd besteden aan het aanbieden van het oud papier, want 40% wordt slecht aangeboden, dan scheelt dat al snel 1,5 uur per keer. In vaktermen heet dit, een besparing van 10,5 manuren per maandag. Het advies luid dan ook om het oud papier niet zomaar neer te gooien. Plakbandje, doosje, zak eromheen. Alles is mogelijk om het goed te verpakken. Vul de lege dozen die u voor zet en als u meerdere lege dozen hebt, maak het klein en doe dit dan in één doos. Plaats uw schoenmaat 38 of 43 eens op de lege doosjes die u aanlevert. Denk aan lege verpakkingen zoals Brinta, kattenvoer, vlokken en je zal zien dat alles inzakt en er meer ruimte ontstaat. Zet geen los papier- kranten of tijdschriften- bij een bestaande hoop oud papier. Als u een zak papier heeft en er staat een half lege doos, doe het dan daarin. Geen melkpakken, pizza dozen- wel die van uit een winkel want die bevatten geen plastic- tempex, glas, luiers et cetera. Alle kleine beetjes helpen ons. Kijk eens naar de foto’s. Een doosje zo aanleveren scheelt al snel één minuut per keer. En als je meer dan zestig van dit soort doosjes tegen komt , dan zit je al gauw op een besparing van 1 uur. Hetgeen staat voor 7 manuren.” De oud papierploeg is bij voorbaat dankbaar voor de medewerking.

De Redactie

Meer voetbalnieuws