Mogelijke versoepelingen: Sporten kan weer!

 Mogelijke versoepelingen: Sporten kan weer!

Zaanstad- Er gaan geluiden dat het kabinet gaat versoepelen: onderwijs open, sporten kan weer, naar winkel en kapper ook en dat is voor zou voor de meeste mensen een flinke opluchting zijn. Het kabinet haalt het land zaterdag wat meer van het lockdownslot. Het hoger onderwijs en mbo gaan weer open, sporten mag weer binnen en buiten, winkelen op afspraak kan, naar de kapper ook. Haagse bronnen bevestigen de gedeeltelijke heropening die ‘in lijn is met het OMT-advies’. Horeca en cultuurinstellingen moeten voorlopig wel wachten.

Zo meldde ed.nl het volgende: De druk om de harde lockdown los te laten werd immens na zeldzaam felle kritiek van ondernemers en lagere overheden de afgelopen dagen. Uit alle hoeken, van alle sectoren, klonk de roep om heropening, om perspectief. Het kabinet waagt de versoepelstap, het OMT vindt het verantwoord, meldt een ingewijde na afloop van het eerste Catshuisberaad van het nieuwe kabinet over corona. ,,Het is in lijn met het advies.” Het kabinet houdt wel de ‘vinger aan de pols’ en zal ook versoepelen voor horeca en cultuur zodra het kan, zegt deze bron: ,,Ondanks de hoge omikron-aantallen tonen de laatste gegevens dat deze variant voor minder toestroom naar ziekenhuizen zorgt, de ligduur is korter. Dus er is iets van ruimte.”

Dat betekent dat vanaf zaterdag winkelen op afspraak weer kan, sporten weer mag (ook in sportscholen), contactberoepen- als de kapper – open gaan. Vanaf maandag kunnen ook hogescholen, universiteiten en mbo’s weer fysiek lesgeven. Vrijdag 14 januari volgen de details op de coronapersconferentie.

De Redactie

Meer voetbalnieuws