AZ denkt aan terugkeer in vrouwenvoetbal en is dat serieus aan het onderzoeken

 AZ denkt aan terugkeer in vrouwenvoetbal en is dat serieus aan het onderzoeken

Alkmaar-Zaanstreek. Voetbalclub AZ is momenteel aan het onderzoeken of het weer aan de eredivisie voor vrouwen wil gaan meedoen. Dat zei algemeen directeur Robert Eenhoorn woensdagmiddag op de digitale nieuwjaarsreceptie van de club. De AZ Vrouwen was het damesvoetbalteam van de voetbalclub AZ uit Alkmaar en de Zaanstreek. Toen in 2007 door de KNVB werd besloten dat er een eredivisie voor vrouwen zou komen, besloot AZ hier ook in te stappen. Daarmee was AZ een van de in totaal zes clubs in het eerste seizoen van de eredivisie.

Bij de start van de vrouwen-eredivisie in 2007 was AZ een van de pionierende clubs. De club werd- onder leiding van Marleen Molenaar- drie keer landskampioen, maar stopte in 2011 met het vrouwenelftal. De veranderde financiële situatie van de club na het faillissement van DSB was daar debet aan.

Nadien was een vrouwenteam voor AZ jarenlang geen serieuze optie meer. Tot nu want Eenhoorn verklaart: „We zijn het nu serieus aan het onderzoeken. We kijken naar alle voors en tegens”. „Dat is voor het eerst sinds ik hier ben begonnen in 2014. Of het gaat lukken en of we het gaan doen, dat zal de tijd leren.”

In Alkmaar spelen de vrouwen van vv Alkmaar al in de eredivisie en ook Telstar wil graag promoveren naar diezelfde eredivisie vrouwen. Maar wat dat zou betekenen voor vv Alkmaar, dat momenteel in de eredivisie speelt, is op dit moment niet duidelijk. Evenals de locatie waar dit eventueel zou moeten plaatsvinden. Zal dat in Alkmaar of in de Zaanstreek plaatsvinden. Op dit moment is AZ ook naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor want AFAS houdt het na jaren van sponsoring voor gezien.

De Redactie

Meer voetbalnieuws