Goal FC Eindhoven na 20 seconden doet Jong AZ de das om

 Goal FC Eindhoven na 20 seconden doet Jong AZ de das om

Eindhoven- Een slechte start deed Jong AZ vrijdag de das om op bezoek bij FC Eindhoven. De ploeg van Maarten Martens kreeg na slechts twintig seconden een goal tegen en die bleek uiteindelijk beslissend: 1-0.

In het waterkoude Jan Louwers Stadion liep Jong AZ snel tegen een flinke domper aan. Een voorzet kwam op het hoofd van Joey Sleegers, die van dichtbij raak kopte: 1-0. Een paar minuten later was de Eindhovense aanvaller ook dicht bij zijn tweede goal. Ditmaal schoot hij een vrije trap op de paal.

Rakelings naast
De Alkmaarders herstelden zich enigszins van de tumultueuze openingsfase en kwamen zelf ook tot kansen. Yusuf Barasi kapte op de linkerflank naar binnen en schoot rakelings naast. Peer Koopmeiners probeerde het daarna van zo’n twintig meter. Ook zijn inzet trof geen doel.

Gevaarlijkste man
Sleegers toonde zich in het eerste bedrijf de gevaarlijkste man van FC Eindhoven. Ook na de goal kwam de spelmaker tot de meeste kansen. Zo dwong hij Sem Westerveld een schot uit de bovenhoek te tikken en schoot hij ook tweemaal uit moeilijke hoek op de goalie.

Reflex
Na de pauze schommelde het spel op en neer. Pas in de zeventigste minuut ontstonden er weer kansen en die waren vooral voor FC Eindhoven. Jort van der Sande zocht met een kopbal de hoek, maar Westerveld had een knappe reflex in huis. Niet veel later keerde hij ook een schot van Sleegers.

Redding Bertrams
Mawouna Amevor kreeg in de slotfase ook nog een kopbal op doel, maar Westerveld stond weer in de weg. Die kans ontstond in een fase waarin Jong AZ steeds dichter bij het doel van Nigel Bertrams kwam. Behoudens een vrije trap van Thijs Oosting – die werd gekeerd door de keeper – kwam de ploeg niet tot echte kansen.

Iedereen naar voren
In de laatste seconden kreeg Jong AZ nog een hoekschop, waarbij iedereen mee naar voren ging. Tijs Velthuis kwam het hoogste, maar kopte ruim over. Zo gaf de vroege tegengoal de doorslag en leed Jong AZ een minimale nederlaag in de lichtstad.

Martens: ‘Niet scherp genoeg’
“We hoopten vandaag weer iets neer te zetten”, vertelde Martens. “Tegen zowel Roda JC als FC Emmen hebben één punt gepakt, maar hier ging het al snel mis. Uit corners kregen we wel twee heel grote kansen. In het profvoetbal moet je ook in die fases kunnen scoren en dat deden we helaas niet. We waren vandaag niet scherp genoeg.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Eindhoven – Jong AZ 1-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Eindhoven: Nigel Bertrams; Collin Seedorf, Maarten Peijnenburg, Mawouna Amevor, Valentino Vermeulen; Jens van Son, Barnabás Rácz (78. Jasper Dahlhaus), Brian De Keersmaecker; Mitchel van Rosmalen (81. Jarno Janssen), Jort van der Sande (85. Charles-Andreas Brym), Joey Sleegers.

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Richard Sedláček (78. Fons Gemmel), Joey Jacobs, Tijs Velthuis, Thijs Oosting; Peer Koopmeiners (62. Bram Franken), Mohamed Taabouni (62. Sem Dirks), Zico Buurmeester; Ernest Poku (62. Soulyman Allouch), Jelle Duin, Yusuf Barasi (62. Fedde de Jong).

Scoreverloop: 1. Sleegers 1-0.
Gele kaarten: Amevor, Rácz, Van Son, Seedorf (FC Eindhoven), Koopmeiners, Allouch (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim. bron: az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws