Terugblik op het afgelopen voetbalweekend: “sc Hercules heeft eerste titel binnen”

 Terugblik op het afgelopen voetbalweekend: “sc Hercules heeft eerste titel binnen”

Limmen – Met een bescheiden 1-1 remise bij en tegen vv Limmen heeft sc Hercules Zaandam de eerste periode in de binnenzak gestoken. De andere periodegegadigden (Fortuna W en vvv Westzaan) zagen hun kansen slinken. De Wormerveerders haken definitief af waar vvv Westzaan nog kansen over houdt.

Het verlies van OFC bij Unitas (4-3) was opvallend. De voorsprong in de derde divisie op de concurrentie blijft nog voldoende om als koploper door te kunnen gaan.

In de eerste klasse bleef vv Assendelft noodgedwongen op non-actief staan en liet Fortuna Wormerveer zich bij Kolping Boys het kaas van haar brood eten (3-1 verlies).

De koploper in de tweede klasse Vitesse’22 moest op bezoek bij KFC alle krachten aanwenden om de ongeslagen status te behouden. Het 1-1 gelijke spel zal met name de Kogers goed doen.
Op eigen veld tegen Bergen deed Saenden goede zaken met de 3-1 zege waardoor de blik meer en meer naar boven gericht kan worden. De derby tussen SVA en Sporting Krommenie eindigde in een onbeslist. Beide kemphanen wisten een doelpunt te maken.

In de vierde klasse twee derby’s. RCZ moest winnen van sv Rood Wit Zaanstad om kanshebber te blijven voor de eerste periode. Dat deden de Racers met een 2-0 zege. In Westzaan bleek Zaandijk net een maatje te groot voor de roodwitten. Na een aanvankelijke 1-0 voorsprong ging het initiatief en scoren naar Zaandijker zijde en eindigde dit duel in een 1-5 nederlaag voor het 100 jarige VVV Westzaan.

De Redactie

Meer voetbalnieuws