Saenden zet goede reeks voort tegen vv Bergen

 Saenden zet goede reeks voort tegen vv Bergen

Wormerveer- Het is alweer vijf seizoenen geleden dat Saenden en vv Bergen elkaar voor het laatst in Wormerveer hebben getroffen in een competitie duel. Het werd destijds in een doelpuntrijk duel een overwinning voor de thuisclub met doelpunten van Saenden spelers Damian Wijndal, Melvin Bruijn en Stanley Louhatapessy, spelers die nog steeds bij Saenden zijn te bewonderen.

Helaas kon dat zondagmiddag niet want door de verscherpte coronamaatregelen is de wedstrijd zonder publiek gespeeld. Saenden heeft na een matige seizoensstart inmiddels de opgaande
lijn te pakken en kan bij een overwinning op Bergen goede zaken doen voor een hogere positie op de ranglijst. De grote vraag vanmiddag was of Saenden in staat zou zijn deze lijn vast te houden. Het antwoord daarop kwam al direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter O.van Hooff die geen kind aan deze partij zou hebben en op een zeer goede wedstrijd kan
terugkijken. Vanaf de aftrap nam Saenden het initiatief het speelde het eerste kwartier zich bijna in het geheel af op de helft van Bergen. Bijna, want uit een snelle counter lukte het
Bergen om alleen voor Saenden doelman Gennaro te verschijnen, maar geen doelpunt. Jordi de Wit krulde aan de andere kant een vrije trap in de kruising maar de bal kaatste uit het doel en even later kopte Melvin Bruijn rakelings voorlangs. Gennaro Lillikwatil die steeds beter in vorm raakt pareerde tegen de zon in heel knap een goed genomen vrije trap van Bergen. In de 19 e minuut was het eindelijk raak. Een corner genomen door Damian Wijndal kwam precies op de goede plek en wie anders dan Melvin Bruijn stond daar om fraai binnen te kopen. Saenden bleef de
boventoon voeren en kreeg met enig regelmaat kansen, maar iedere keer zat er wel een been of voet tussen als de bal op weg was naar het Bergen doel. Ruststand 1-0. Het duurde vijf
minuten in de 2e helft en toen Jordi de Wit de bal uit een vrije trap voor de voeten van MelvinBruijn wist te leggen, die niet twijfelde en zijn tweede van de middag maakte 2-0. Daarna liet Saenden de teugels (zo leek het) enigszins vieren en dat bracht Bergen in de gelegenheid om nu meer voorwaarts te voetballen. Daarmee ging de wedstrijd in een behoorlijk tempo van
doel naar doel en waren er voor beide teams mogelijkheden maar gescoord werd er niet in die fase. Na wissels aan beide kanten werd het spelbeeld er niet beter op, maar optisch gezien
moest Saenden goed opletten om geen tegentreffer te incasseren. Bergen wist het net niet te vinden ook niet oog in oog met Gennaro. In de 86e minuut was het David Araujo Poyato die
met een bekeken schuiver de keeper wist te passeren, na heel goed doorzetten van Ferry Heijnis. Saenden dat kennelijk nog het doelpunt aan het vieren was liet zich door Bergen
verrassen dat vanaf de aftrap ongehinderd richting het Saenden doel kon opstomen. Buitenkansje maar wel de 3-1. Gescoord werd er niet meer en pakte Saenden meer dan verdiend
drie punten en daar ging het de ploeg van Rene Reijinga uiteindelijk om.

De Redactie

Meer voetbalnieuws