Nieuwe naam en tenue onthuld: FC Zaandam en Zaanlandia door als ZVC`22

 Nieuwe naam en tenue onthuld: FC Zaandam en Zaanlandia door als ZVC`22

Zaanstad- Zondag ochtend om 11 uur werd aan de Sportlaan op Sportpark Hoornseveld de nieuwe naam en verdere details van de fusieclub onthuld. FC Zaandam en zvv Zaanlandia zullen in het seizoen 2022/2023 verder gaan onder de naam ZVC`22. Wethouder van sport Gerard Slegers was aanwezig om samen met de huidige voorzitters Jeroen Olthof en Ard Jan van Tilborg (FC Zaandam) en Hendri Siemons (zvv Zaanlandia) en de aanwezige leden de nieuwe club te presenteren. ZVC is de afkorting van Zaanse Voetbal Combinatie.

Eerder al- in 2018- zouden de drie voetbalclubs Hellas Sport, zvv Zaanlandia en zvv Zilvermeeuwen fuseren tot FC Zaandam maar haakte zvv Zaanlandia op het laatste moment af. Toen ontstond toch de naam FC Zaandam. In het seizoen 2022/2023 zullen FC Zaandam en zvv Zaanlandia definitief fuseren tot ZVC`22. De club zal in het donkerblauw en geel gaan spelen. Het nieuwe shirt krijgt horizontale banen en in het logo is de nieuwe naam zichtbaar met de walvis die symbool staat voor Zaanstad. De broek wordt blauw net als de kousen die een gele rand zullen krijgen. Op dit moment wordt het gebied waar ooit ZFC, ZTS, Hellas Sport speelde en op dit moment nog FC Zaandam ontwikkeld en heringericht.

Meer informatie over de fusieclub zal snel volgen via de kanalen van Voetbal In Zaanstad.

Foto`s: Hennie van den Berg

De Redactie

Meer voetbalnieuws