CVV Blauw Wit W verslaat zvv Zaanlandia in vermakelijk Zaans onderonsje

 CVV Blauw Wit W verslaat zvv Zaanlandia in vermakelijk Zaans onderonsje

Westknollendam- Hoewel de stand vooraf deed vermoeden dat zvv Zaanlandia, als nummer laatst van de 4e klasse B zaterdag en met een negatief puntentotaal, de ideale tegenstander was voor een zeker lijkende zege van cvv Blauw-Wit W, was iedereen in het kamp van trainer Pieter van Netten gewaarschuwd. zvv Zaanlandia had tot nu toe met name ploegen uit de top zes van de competitie getroffen en hield vorige week stand in Broek in Waterland door met 2-2 gelijk te spelen tegen SDOB.

Dat de Zwartjes uiteindelijk puntloos terugkeerden vanuit de Karnemelksepolder moet misschien daarom wel als een domper gevoeld hebben. cvv Blauw-Wit won na een vermakelijk treffen met 3-2 door een hattrick van Thomas van Eig. De openingsfase van dit treffen was er één met een zeer open karakter. Beide ploegen speelden vol op de aanval, waarbij zvv Zaanlandia daarin het gevaarlijkste was. Kordaat optreden van de achterste vier voorkwam dat het doel van Blauw Wit W goalie Stan Luttikhuizen onder vuur genomen werd. Na het trotseren van deze schermutselingen kwam ook cvv Blauw-Wit beter in de wedstrijd. Het verlegde het spel een meter of twintig waardoor er meer evenwicht ontstond. Eigenlijk de eerste echte 100% kans was daarna direct raak. Het was een keurige aanval over rechts die eindigde bij Jeffrey Kat, die bedacht zich niet, legde scherp voor en bij de eerste paal kwam Thomas scherp voor zijn man; 1-0. Niet veel later gingen de handen van de thuisploeg weer omhoog, eerst om te reclameren na een charge op Joram Mantel in de zestienmeter en daarna om te juichen voor de 2-0 vanaf de stip door Thomas die daarmee de uitstekende actie van Joram beloonde.
Ook het zaterdagvoetbal kende natuurlijk de eerste speelweek zonder supporters langs de lijn en dus keken de opgekomen supporters die dit treffen via de kantine moesten bekijken tevreden terug en vol verlangen vooruit. En zij werden niet bedrogen. De 22 matadoren gingen na de thee vrolijk verder met de aanvalsvreugde. Dit keer was het cvv Blauw-Wit dat scherper uit de startblokken kwam. Het reeg in deze fase de kansen aaneen. De beste was na een schitterende opzet voor Jan Jaap Jonker, maar zijn schot mistte net wat precisie om het net te doen laten bollen. In de 64e minuut gebeurde dat alsnog. Na een pass van de sterk spelende Bas Koenen kwam Van Eig opnieuw in de zestien. Zijn schot was precies raak, het landde via de binnenkant van de paal achter de zvv Zaanlandia-goalie. De 3-0 was uiteraard een zege lijkend in veilige haven. zvv Zaanlandia voetbalde verzorgd mee, maar had moeite om de Blauw-Wit defensie uiteen te rijgen. Het duel leek rustig uitgespeeld te worden totdat in de 83e minuut ineens een geweldige vrije trap van zvv Zaanlandia speler Jordy van der Kelen als een komeet insloeg; 3-1. Even was Blauw-Wit wankel en rook de gastploeg toch nog zijn kans voor een spannende slotfase. Deze kwam er ook. Het was opnieuw Van der Kelen die vier minuten later namelijk de 3-2 aantekende. Een punt lag op dit moment echt binnen handbereik voor zvv Zaanlandia. Hachelijke minuten volgden waarin zvv Zaanlandia echt niet zonder dreiging was. In de 93e minuut kon Quint de Graaf het duel echter beslissen. 1 op 1 op de keeper af mistte hij echter dé grote kans voor cvv Blauw-Wit. Dat Zaanlandia in de 95e minuut de comeback nog bijna compleet maakte, een ingekopte bal werd van de lijn gehaald door cvv Blauw-Wit, was een passend slot van een heerlijke zaterdagmiddag voetbalmiddag. Volgend seizoen zullen de Blauw Witten Zaanlandia niet meer tegenkomen want de club gaat volgend seizoen op in ZVC`22 en gaat fuseren met FC Zaandam.

De Redactie

Meer voetbalnieuws