Gevoelige 1-2 nederlaag FC Zaandam tegen sv Zandvoort

 Gevoelige 1-2 nederlaag FC Zaandam tegen sv Zandvoort

Zaterdagmiddag 20 november speelde FC Zaandam de belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de zaterdag 2e klasse. Door de slechte seizoenstart van beide teams was de wedstrijd op voorhand enorm belangrijk om de aansluiting te vinden bij de middenmoot. De laatste thuiswedstrijd van FC Zaandam tegen FC Almere waren de contouren al zichtbaar. Tel daar bij op dat steeds meer basisspelers terugkeren van blessures en de keuzes voor de trainers weer lastiger zal gaan worden.

De eerste de beste bal lag er al snel in achter keeper Jeroen Land van FC Zaandam die een vrije trap niet goed beoordeelde hetgeen de 0-1 betekende. Een zeer snelle aanval van sv Zandvoort in de 5e minuut en een mooie afronding bracht FC Zaandam al snel in de problemen waardoor het op een 0-2 achterstand kwam. De grensrechter van sv Zandvoort speelde de gehele wedstrijd een zeer dubieuze rol met zijn oneerlijke vlaggen. Zo ook in de 25e minuut bij een glaszuiver doelpunt van Serdar Öztürk. De scheidsrechter die uit de nachtdienst kwam had misschien beter kunnen blijven slapen was het idee van de begeleiding van FC Zaandam.

David Zwiebel leek kort daarna de 1-2 te maken maar de bal al dan niet over de lijn kon niet op goedkeuring van de arbiter rekenen. In de 38e minuut was dit voor iedereen zichtbaar maar niet voor de scheidsrechter. Het betrof een handsbal in de 16 meter van sv Zandvoort, de handen van de Zandvoortmeeuwen verdediger echt niet langs zijn lichaam maar de scheidsrechter wilde er niet aan geloven en telde de goal niet. In de 40e minuut leek dan eindelijk de aansluitingstreffer van FC Zaandam er te komen. David Zwiebel legde de bal perfect voor de voeten van Serdar Ozturk maar zijn uithaal ging centimeters naast het doel. In de 41e minuut verzuimde Zandvoort het duel op slot te gooien maar de bal van de rechterspits belande op de lat waardoor de Zaandammers goed weg kwamen.

De ruststand van 0-2 was bereikt en de conclusie was dat de eerste 5 minuten thuisploeg FC Zaandam duidelijk hadden opgebroken. In de 46e minuut een dubbele wissel aan de kant van FC Zaandam. Bodhi Smis en Mark Molenaar voor Jason Sambo en Erkan Malkoc. Direct een goedmaker van de scheidrechter, een onschuldige tackel op de bal en benen van Serdar Öztürk en de bal ging op de stip. Normaal een koud kunstje voor Serdar maar zijn inzet verdween via de paal uit het doel. De aansluitingstreffer ging in rook op. In de 60e minuut wederom een geweldige kans voor Serdar maar zijn kopbal ging niet in het doel maar er naast. Ook dit had een goal moeten opleveren en dat besef was er echt wel bij Serdar die hier zichtbaar van baalde. sv Zandvoort kwam er niet meer aan te pas en daar waar er kansen lagen verprutsten de ploeg ze zodat de druk op hun achterhoede bleef aannemen. David Zwiebel had op 2 meter van het doel de bal in het doel willen rossen maar daar dacht de keeper anders over en de bal werd van de lijn gehaald!

Wederom een dubbele wissel aan de kant van FC Zaandam. Brian Klein Reesink en Luuk Steenkamp werden gewisseld voor nog meer aanvallende impulsen door Savas Seymen en Saiffedine el Abid,
Met een wonderschone treffer van Saiffedine in de 80e minuut gloorde er weer hoop in de Zaanse harten. En er kwam een regelrechte bestorming op het doel van Zandvoort. Een minuut later was het weer de grensrechter van sv Zandvoort die Savas Seymen buitenspel zag staan. De afrond was prachtig en de ‘slappe’ scheidrechter die het tempo totaal niet kon belopen ging weer op het onterechte vlagsignaal af. In de 88e minuut was het Serdar van een prachtige volley die de keeper tot een miraculeuze redding dwong. Hoe hij die bal kon redden daar had hij geen weet van!

De beloning van de strijdlust en het geloof in minimaal een punt deed zich voor een de 93e minuut. Jawel wederom de zelfde hoofdrolspelers, de ‘foute’ grensrechter van Zandvoort , de scheidsrechter en Savas Seymen. Zijn geweldige goal en volgens velen een absoluut geldig doelpunt werd ook nu afgekeurd! Dat was de vierde afgekeurde treffer. Een dikke pluim voor de inzet van het team van Patrick Huisman maar ondanks dat stond de ploeg met lege handen.

Zaterdag 20 november 2021: zaterdag 2e klasse A FC Zaandam-Zandvoort 1-2 (0-2)

Opstelling: FC Zaandam

Jeroen Land, Bodhi Smis, 46e minuut Jason Sambo Brian Klein Reesink73e minuut Savas Seymen Mounir Raji. Michael Nguyen. Cerezo Hartgers. Luuk Steenkamp73e minuut Saiffedine el Abid. Mark Molenaar 46e minuut Erkan Malkoc Zino Hartgers. David Zwiebel. Serdar Öztürk.

Wissels: Erkan Malkoc. Savas Seymen. Jason Sambo. Lars van Vliet. Saiffedine El Abid.

Door: Hennie van den Berg

De Redactie

Meer voetbalnieuws