KFC verliest in Breezand van collectief ZAP

 KFC verliest in Breezand van collectief ZAP

Breezand- Het regende niet in de gemeente Hollands Kroon maar het regende wel kaarten. Thuisploeg ZAP eindige het duel met 10 man na de rode kaart van Nick Broersen. Het was moeilijk voetballen onder zware omstandigheden en een belabberd veld. Dat alles was in het voordeel van ZAP dat met 2-0 te sterk was voor de ploeg uit Koog aan de Zaan.

KFC kwam erg snel op achterstand. De bezoekers keken al na drie minuten tegen een achterstand aan en kwamen deze klap niet meer te boven. KFC kreeg wel drie goede mogelijkheden om de gelijkmaker te kunnen noteren maar verzuimde. Het fysiek sterkste en beste collectief won de wedstrijd uiteindelijk. KFC moest de mouwen opstropen en moet het daar minder van hebben dan knokploeg ZAP.

Vijf minuten voor tijd viel de 2-0 en was de wedstrijd definitief beslist. Er was ook positief nieuws te vermelden want de 19 jarige KFC speler Daan Xalden maakte zijn debuut voor de Koogers. Verder valt op dat KFC dit seizoen nog te wisselvallig speelt. De ploeg zal zichzelf moeten herpakken maar dan zullen de spelers als collectief uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Aankomende zaterdag speelt KFC de bekerwedstrijd in Utrecht tegen Elinkwijk. De week erna hervat het de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper Vitesse`22. De bezoekende ploeg uit Castricum staat met 5 gespeelde duels en 15 punten bovenaan. KFC is op de ranglijst gezakt naar de 10e plek.

Zondag 7 november 2021
Tweede klasse A: ZAP-KFC 2-0. Scoreverloop: 3. De Kroon 1-0, 85. Dietvors 2-0.

Foto`s: Peter Woud

De Redactie

Meer voetbalnieuws