Jong AZ krijgt deksel op de neus tegen MVV

 Jong AZ krijgt deksel op de neus tegen MVV

Zaanstad- Jong AZ heeft vrijdag in een thuisduel met MVV Maastricht het deksel op de neus gekregen. In Zaanstad waren de beste kansen voor de formatie van Maarten Martens, maar maakten de bezoekers in een omschakelmoment de enige goal: 0-1.

De eerste kansen ontstonden na een minuut of twintig. Een vrije trap van Mohamed Taabouni ging rakelings over en aan de overkant was MVV gevaarlijk via Sven Blummel. Tijs Velthuis wist zijn poging maar net te blokken.

Omspelen
Na de eerste MVV-kans was het vooral Jong AZ dat de dienst uitmaakte. Yusuf Barasi creëerde met het omspelen van twee verdedigers een kans voor Jelle Duin, maar hij kwam net te kort om een voorzet binnen te lopen. Taabouni was daarna ook dichtbij. Nadat hij werd aangespeeld uit een vrije trap wist hij met zijn schot bijna Matthys te verrassen.

Hakbal
Kort voor rust kregen de Alkmaarders nog drie goede kansen. Barasi schoot na een dribbel in de handen van de MVV-keeper en Duin kreeg bijna zijn voet tegen een hakbal van Taabouni. De grootste kans was in de 44e minuut voor Barasi. Hij kwam vrij voor doel, maar schoot andermaal op Matthys.

Souren en Waem
Na de break kregen de bezoekers wat meer grip op Jong AZ. De Alkmaarders kwamen er moeilijker doorheen, terwijl de Maastrichtenaren juist wat kansen kregen. Zo ging een schot van Nicky Souren rakelings naast en dwong Matteo Waem Jong AZ-goalie Beau Reus tot een redding.

Overtal
Rond de zestigste minuut werden de ruimtes groter en kwam de thuisploeg er meermaals gevaarlijk uit. De beloften stoomden tot driemaal toe in overtal op naar het MVV-doel, maar speelden de aanvallen niet goed uit.

Deksel op de neus
In de 69e minuut kreeg Jong AZ het deksel op de neus. Mitchy Ntelo ging er in de counter vandoor, kwam voor doel en scoorde: 0-1.

Afstandspegel
Jong AZ ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar Matthys stelde de punten veilig voor de Limburgers. De goalie keerde een afstandspegel van Barasi en plukte kort daarna een inzet van Taabouni uit de bovenhoek. De goalie hield MVV zo op de been, waardoor de punten mee gingen naar Limburg.

Koopmeiners: ‘Helaas niet laten zien’
“Met de kwaliteiten die wij hebben moeten we deze wedstrijd winnen”, was Koopmeiners na afloop kritisch. “Je weet dat het tegen zo’n ploeg lastig wordt als je op achterstand komt. Toch hebben wij de kwaliteiten om alsnog twee goals te maken, maar dat hebben we helaas niet laten zien. We moesten doordrukken, maar daarin misten we een stukje durf en overtuiging.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – MVV Maastricht 0-1 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Joey Jacobs (72. Jorn Berkhout), Sem Dirks (72. Ricuenio Kewal), Tijs Velthuis; Robin Lathouwers, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester, Richard Sedláček; Yusuf Barasi, Jelle Duin (61. Iman Griffith), Mohamed Taabouni.
Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys; Mitchel Keulen, Clint Essers, Matteo Waem, Rico Zeegers; Nicky Souren, Orhan Džepar; Marko Kleinen (46. Marciano Aziz); Mart Remans, Mitchy Ntelo (87. Twan Visser), Sven Blummel (87. Kai Bösing).

Scoreverloop: 68. Ntelo 0-1,
Gele kaarten: Jacobs, Sedláček (Jong AZ), Waem, Essers, Souren (MVV Maastricht).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luuk Timmer.
Toeschouwers: 300 bron: az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws