Jong AZ onderuit bij Jong PSV

 Jong AZ onderuit bij Jong PSV

Eindhoven- Jong AZ is er maandag niet in geslaagd de beloftenclash met Jong PSV te winnen. Op De Herdgang werd het 2-0. Bij de Alkmaarse beloften stond Ricuenio Kewal voor het eerst in de basis en maakte Nick Koster zijn profdebuut.

Beide ploegen kregen al vroeg een grote kans om de score te openen. Waar Maxi Romero vrijwel direct na de aftrap van dichtbij over schoot, raakte basisdebutant Kewal aan de overzijde de paal uit een voorzet van Iman Griffith. Laatstgenoemde speelde met de aanvoerdersband om zijn arm.

Uitbraak
In de stromende regen had de thuisploeg moeite met de hoog druk zettende bezoekers. Het leverde zo nu en dan een Alkmaarse balverovering op, zonder serieus gevaar te stichten. Bij een sporadische uitbraak was het wel raak. Maxi Romero schoof binnen.

Vruchteloos aandringen
Jong AZ bleef bij 1-0 wel aandringen, maar kon Jong PSV weinig pijn doen. Derhalve waren in het restant van de eerste helft de beste mogelijkheden weer voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Ismaël Saibari schoot over en Mathias Kjølø vond van ver de handen van Hobie Verhulst.

Rake kopbal
Ook na rust waren de gastheren het gevaarlijkst. Romero raakte de paal en zag een inzet gekeerd door een katachtige reflex van Verhulst. Uit de corner die volgde was het alsnog raak: Jenson Seelt kopte raak. PSV kreeg daarna zelfs kansen op meer via Mohamed Nassoh, Saibari en Cheick Touré.

Finesse
Met nog een halfuur op de klok was er nog genoeg tijd voor een remontada zoals AZ 1 die zaterdag in huis had, maar het ontbrak de beloften aan finesse en ideeën. Uit een corner werd bijna raak gekopt en Bram Franken schoot een vrije trap in het zijnet, maar veel gevaar werd verder niet gesticht.

Martens: ‘Vuur terugvinden’
“We creëren te weinig en PSV heeft hier verdiend gewonnen”, klonk Martens realistisch. “We zitten in een moeilijke fase en dan heb je soms een succesje nodig. Dat had die eerste kans kunnen zijn die nu op de paal kwam. Al met al scoren wij te weinig en dan wordt het lastig resultaat te behalen. We moeten erin blijven geloven dat dat terugkomt, maar vooral keihard werken. Met passie en teamspirit kregen we het in de eerste weken van het seizoen wel voor elkaar. Die extra vijf procent vuur moeten we terugvinden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong PSV – Jong AZ 2-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe; Yunus Behadir (77. Fedde Leysen), Jenson Seelt, Emmanuel van de Blaak, Nathan Markelo; Mathias Kjølø, Ismaël Saibari, Mathijs Tielemans (59. Manu Matuta); Johan Bakayoko (77. Cheick Touré), Maxi Romero (89. Simon Colyn), Dante Sealy (59. Mohamed Nassoh).
Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Joey Jacobs, Sem Dirks, Tijs Velthuis; Robin Lathouwers, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester (73. Bram Franken), Iman Griffith (62. Fedde de Jong); Richard Sedláček (62. Myron van Brederode), Ricuenio Kewal (62. Nick Koster), Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 27. Romero 1-0, 58. Seelt 2-0.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Nick Smit.

De Redactie

Meer voetbalnieuws