KFC loot Elinkwijk

 KFC loot Elinkwijk

Koog aan de Zaan- De voetballers van zondag 2e klasser KFC uit Koog aan de Zaan treffen elinkwijk in de tweede ronde van districtsbeker.
Een bekende naam in de voetbalgeschiedenis en een club met een rijk verleden. In Maarssen is Elinkwijk de tegenstander.

Elinkwijk was ooit eens een grote naam in de voetballerij, zowel in het prof- als het amateurvoetbal. Inmiddels is Elinkwijk flink afgezakt en is er weinig over van die ooit gevreesde club die het WFC in het verleden vaak lastig maakte toen beide clubs nog in de landelijke hoofdklasse speelden. Elinkwijk, de club waar ook oud AZ speler Henk van Rijsoever begon met voetballen. Inmiddels komt het vlaggenschip uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en geldt dat KFC als favoriet wordt bestempeld en zou moeten kunnen overleven.

KFC is na de poulefase en eerste eliminatieronde de enig overgebleven Zaanse ploeg die nog in de strijd is om de districtsbeker. Trainer Guillaume Groot had strafschoppen nodig om in de eerste knock out wedstrijd EVC zaterdag 1 te verslaan. Na 90 minuten stond de 2-2 op het scorebord en was een strafschoppen serie nodig om door te gaan.

De complete loting voor de 2e ronde knock out: DTS – ZOB, vv Bergen – Ajax 2, vpv Purmersteijn – Swift, Velsen – De Meer, WVHEDW (zo) – Houten, CJVV – Ilpendam, PVCV – Buitenboys, Forza Almere – FC Aalsmeer, Swift (za) – Zwaluwen ’30, Woudenberg – ZSGOWMS, Buitenveldert – TOV, Arsenal – Candia ’66, Valleivogels – OSC/OSV, Hoofddorp – Zeevogels, Laren ’99 – Sporting Martinus, IVV – Zuidvogels, Meervogels 31 – AFC (za), Jong Holland – WVHEDW (za), ’s Graveland – BOL, VSV – RKAV Volendam, Benschop – DHSC, HSV – Kolping Boys, VVJ – Flevo, Elinkwijk – KFC, JVC – VVS 46, Vreeswijk – EDO, Nieuwland – SVL, SDO – Olympia Haarlem, Jonathan – FC Castricum, AFC ’34 – Vitesse ’22, RKDES – Huizen, Always Forward – Kleine Sluis, Scherpenzeel – Hooglanderveen, Eemdijk – SDOB

De Redactie

Meer voetbalnieuws