Heerlijke weekje voor KFC: Ploeg wint in slotfase van Spirit`30

 Heerlijke weekje voor KFC: Ploeg wint in slotfase van Spirit`30

Koog aan de Zaan- KFC heeft een succesvol weekje achter de rug. De ploeg bekerde als enige Zaanse ploeg een ronde verder in de beker na de winst op EVC. Zondag wist de ploeg de eerste overwinning in de wacht te slepen. Tim Gruijs werd matchwinner en dat was op de hele Wezelstraat in Koog aan de Zaan te horen. Daarmee verschaft KFC zich wat lucht en klimt het naar de 7e plek op de rangslijst.

KFC ging aan de leiding alverwege maar de matchwinnaar was er in de eerste helft ook verantwoordelijk voor dat Spirit’30 op gelijke hoogte kwam. Hij scoorde in eigen goal en beoordeelde een terugspeel bal op keeper de Vries niet goed. Dat hij in de slotfase scoorde was prettig want daarmee maakte de verdediger zijn fout goed.

Toch kreeg de bezoekende ploeg na de gelijkmaker meerdere kansen om op voorsprong te komen. De lat en later de paal stonden treffers in de weg. Na ruim een uur spelen was er een natrappende beweging en rode kaart voor een speler van Spirit`30.

Met een man meer situatie nam KFC het initiatief maar Spirit hield vrij eenvoudig stand. In blessuretijd kreeg KFC een vrije trap toegewezen die Mees Koster bij de tweede paal neerlegde waar uitgerekend Gruijs kon binnenkoppen.

KFC-Spirit`30 2-1

Opstelling KFC: De Vries; Eshuys, Koster, Gruijs, Augustuszoon; Zandbergen, Kroese, Vera Vera; Seijs, Borgman, Van de Stadt.

Spirit’30: Maes, Van Straalen, Schouten, Neuvel, Voetman; Schoonen, Reus, Smit, Reus; Waardenburg, Klompe.

Foto`s: Peter Woud

De Redactie

Meer voetbalnieuws