Jong AZ start Tweede Periode met nederlaag

 Jong AZ start Tweede Periode met nederlaag

Breda- Jong AZ is de Tweede Periode begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij NAC Breda incasseerde de ploeg van Maarten Martens voor rust een tegentreffer en kwam dat niet meer te boven: 1-0. 

In een goed gevuld Rat Verlegh Stadion waren de eerste kansen voor de gastheren. Sem Westerveld kon een gevaarlijke voorzet uit de lucht plukken en zag daarna een schot van Odysseus Velanas gekraakt worden. Laatstgenoemde was in de achtste minuut opnieuw dichtbij. Ditmaal liep hij bijna een voorzet van Jarchino Antonia tegen de touwen.

Korte hoek
De eerste Jong AZ-kans volgde al snel. Peer Koopmeiner probeerde het in de korte hoek, maar oud-AZ’er Nick Olij redde. Aan de overzijde bleef NAC aandringen. Een inzet van Ruben Ligeon werd tot corner verwerkt, waarna Ralf Seuntjens in het zijnet kopte.

Op het hoofd
In de 24e minuut viel de openingstreffer. NAC kreeg halverwege de Jong AZ-helft een vrije trap, die door Thom Haye – net als Olij een exponent van de AZ Jeugdopleiding – het strafschopgebied in werd geslingers. Hij vond het hoofd van Danny Bakker: 1-0.

Van de lijn
Na de openingstreffer liet Jong AZ zich wat meer zien op de helft van NAC. De ploeg legde een aantal aardige aanvallen op de mat, maar slaagde er niet in de eindpass te geven. Voor rust moest Tijs Velthuis – die net als alle andere aanvoerders in het betaald voetbal een speciale band droeg – reddend optreden. Hij haalde een poging van Yassine Azzagari van de lijn.

Velanas
Kort na de pauze was NAC via Velanas weer gevaarlijk. Een kopbal van de aanvaller werd gekeerd, waarna hij even later één-op-één kwam met Westerveld. De goalie redde knap, maar Velanas werd ook teruggefloten wegens buitenspel.  

Langs Olij
Invaller Iman Griffith kreeg in de 68e minuut de tot dan toe grootste Jong AZ-kans. Hij kreeg de bal langs Olij, maar de NAC-defensie ruimde daarna op. Even later schoot Boris van Schuppen namens de thuisploeg rakelings naast.

Tegen de lat
In de laatste minuten zette Jong AZ aan en kreeg nog één grote kans. Een knappe volley van Thijs Oosting leek onderweg naar de bovenhoek, maar Olij tikte de bal tegen de lat. Daarmee redde hij de driepunter voor de Bredanaars. 

Martens: ‘Vandaag lukte dat helaas niet’
“Ik heb de jongens een compliment gegeven”, vertelde Martens. “Een uitwedstrijd tegen NAC is heel moeilijk en een aantal jongens heeft zoiets nog niet meegemaakt. De jongens groeiden in de wedstrijd en dat was mooi om te zien. Wij beseffen ons goed dat we iedere wedstrijd keihard moeten knokken en ons aan het plan moeten houden om een goed resultaat te halen. We hebben de kwaliteiten om dan het verschil te maken, maar vandaag lukte dat helaas niet.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NAC Breda – Jong AZ 1-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Ruben Ligeon, Dion Malone, Danny Bakker, Jethro Mashart; Jarchinio Antonia (79. Kaj de Rooij), Thom Haye, Yassine Azzagari, Pjotr Kestens (62. Vieiri Kotzebue); Odysseus Velanas (62. Boris van Schuppen), Ralf Seuntjens.
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Jorn Berkhout, Sem Dirks, Tijs Velthuis (79. Maxim Dekker); Robin Lathouwers (79. Richard Sedláček), Peer Koopmeiners (61. Bram Franken), Zico Buurmeester, Thijs Oosting; Yusuf Barasi (61. Iman Griffith), Jelle Duin, Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 24. Bakker 1-0.
Gele kaarten: Velanas, Bakker (NAC Breda), Taabouni, Duin (Jong AZ). 
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

De Redactie

Meer voetbalnieuws