KFC houdt Zaanse eer hoog en bekert als enige Zaanse ploeg door naar 2e ronde

 KFC houdt Zaanse eer hoog en bekert als enige Zaanse ploeg door naar 2e ronde

Koog aan de Zaan- daar waar alle Zaanse ploegen voor de beker werden uitgeschakeld lukte het KFC als enige om de volgende ronde te bereiken. KFC maakte een matige indruk en had bij een
2-2 einduitslag strafschoppen nodig om zaterdagderdeklasser EVC uit de beker te knikkeren. Doordat WSV 1930 donderdag avond in Heiloo van HSV verloor en ook de andere ploegen SVA, Fortuna Wormerveer (zat), sc Hercules Zaandam niet wisten te winnen is er slechts één overlevende.

KFC bekerde verder in de poule ten koste van BFC en FC Almere en was voorafgaand aan het duel met de Edammers favoriet. Kooger Delano Woud wist binnen tien minuten de score te openen en het leek erop dat de thuisploeg een makkelijke avond tegemoet gingen. Het tegendeel bleek waar want de ploeg van Guillaume Groot zakte bijna door de ondergrens met als gevolg dat keeper Tim de Vries in de eerste helft nog werd verrast met een afstandschot dat de 1-1 betekende.

In de tweede helft kwam KFC via Maarten Hemmen weer op voorsprong: 2-1. Maar net als in de eerste helft kwamen de bezoekers niet veel later weer op gelijke hoogte. De KFC defensie zag er niet sterk uit maar kon in de strafschoppen serie opgelucht van het veld stappen. De winnaar gaat door naar de volgende (2e) ronde. Daarin kan het de tegenstanders

Donderdag 14-10-2021 Voetbal districtsbeker
Koog aan de Zaan: KFC-EVC 2-2 (3-1 wns)
Karakteristieken: 7. Woud, 19. Latdorp, 68. Maarten Hemmen, 74. Latdorp. KFC wint met 3-1 na strafschoppen.

Foto`s: Peter Wouder

De Redactie

Meer voetbalnieuws