Jong AZ onderuit in Velsen-Zuid: Van Gaal ziet Alkmaarders verliezen van `zijn` Telstar

 Jong AZ onderuit in Velsen-Zuid: Van Gaal ziet Alkmaarders verliezen van `zijn` Telstar

Velsen-Zuid- Jong AZ heeft vrijdag verloren van Telstar. Op bezoek in Velsen-Zuid opende de thuisploeg vroeg de score en dat bleek de enige goal van de wedstrijd: 1-0. De Alkmaarders zijn daardoor niet langer koploper.

In het BUKO Stadion zat voormalig AZ-trainer en bondscoach Louis van Gaal als gasttrainer op de bank bij De Witte Leeuwen. Dit om geld in te zamelen voor Stichting Spieren voor Spieren. Met Martens trof hij één van de spelers waarmee hij in 2009 landskampioen werd. Vrijdag stonden zij voor het eerst als trainers tegenover elkaar.

Rakelings naast
De openingsfase was voor Telstar, dat in de achtste minuut zijn eerste serieuze kans kreeg. Delvechio Blackson was gevaarlijk met een kopbal, waarna een inzet van Siebe Vandermeulen rakelings naast ging.

Openingstreffer
In de tiende minuut viel de openingstreffer. Rashaan Fernandes brak door op de linkerflank en vond de inlopende Glynor Plet. De spits kreeg de bal met wat geluk achter Sem Westerveld: 1-0.

Uit de draai
Ook na de goal waren de beste kansen voor Telstar. Een schot van Cas Dijkstra ging maar net naast en ook Plet was andermaal dicht bij een goal. Jong AZ – dat gesteund werd door ruim zestig meegereisde supporters – kreeg in de dertigste minuut zijn eerste serieuze wapenfeit. Een voorzet van Mohamed Taabouni kwam bij Yusuf Barasi, maar de spits schoot uit de draai ruim over.

Hard schot
Na rust dacht Robin Lathouwers al snel de gelijkmaker te scoren. Hij werd echter teruggefloten wegens buitenspel. Jong AZ zocht de aanval, maar kwam hierna moeilijk tot kansen. Sterker: het was Telstar dat in de zestigste minuut weer de eerste kans kreeg. Westerveld keerde een hard schot van Fernandes.

Bovenhoek
Nadat Gyliano van Velzen bijna een voorzet tegen de touwen liep was Taabouni aan de overzijde dichtbij. Na een goede dribbel kon hij schieten, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt. In de slotfase mocht Bram Franken nog aanleggen voor een vrije trap. Hij vond de bovenhoek, maar doelman Ronald Koeman hield de bal tegen en redde daarmee de punten voor Telstar.

Martens: ‘Moesten daarvan profiteren’
“Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over het laatste uur van de wedstrijd”, vertelde Martens. “Maar door de vroege tegengoal liepen we wel achter de feiten aan. Vooral na rust hadden we een goede fase en moesten daarvan profiteren. We stichten veel gevaar, maar missen dan helaas de kracht om tot echte kansen te komen.”

Ontknoping periode
De strijd om de periodetitel wordt volgende week beslist. Op vrijdag 1 oktober neemt Jong AZ het in eigen huis op tegen FC Dordrecht (aanvang 20:00 uur). Klik hier om tickets te bestellen voor het duel op het AFAS Trainingscomplex.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar – Jong AZ 1-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Telstar: Ronald Koeman; Anwar Bensabouh, Özgür Aktas, Siebe Vandermeulen; Yassine Zakir (78. Yael Liesdek), Tom Overtoom, Sven van Doorm, Delvechio Blackson; Cas Dijkstra (59. Gyliano van Velzen), Glynor Plet, Rashaan Fernandes (90+2. Rein Smit).
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Joey Jacobs (64. Fons Gemmel), Jorn Berkhout, Tijs Velthuis (64. Maxim Dekker); Robin Lathouwers, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester (83. Bram Franken), Fedde de Jong (83. Ricuenio Kewal); Richard Sedláček (64. Iman Griffith), Yusuf Barasi, Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 10. Plet 1-0.
Gele kaarten: Koeman (Telstar), Jacobs (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Robin Gansner. bron: az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws