Jong AZ niet langs FC Den Bosch

 Jong AZ niet langs FC Den Bosch

Den Bosch- Jong AZ heeft vrijdag verloren van FC Den Bosch. Op bezoek in Noord-Brabant maakte Yusuf Barasi vanaf de penaltystip een achterstand ongedaan, maar sloeg de thuisploeg in de slotfase nogmaals toe: 2-1.

In Stadion De Vliert ontstond in de twaalfde minuut de eerste kans. Bram Franken mocht aanleggen voor een vrije trap en zocht de hoek. Doelman Wouter van der Steen stond echter op zijn post en kon de bal gemakkelijk vangen. Namens de thuisploeg was Preben Stiers niet veel later dichtbij. De middenvelder probeerde het met een stift en die ging maar net naast.

Te kort terug
Mohamed Taabouni zorgde met een indraaiende corner voor het volgende Jong AZ-gevaar. Zijn voorzet viel bijna in één keer binnen. In 28e minuut bolde het net wel. Een Bossche voorzet werd door de Jong AZ-defensie te kort terug gekopt naar Sem Westerveld, waarna Roy Kuijpers er tussen kroop en scoorde: 1-0.

Op de slof
Op slag van rust had Jelle Duin de gelijkmaker op zijn schoen. Een voorzet van Taabouni werd door een Den Bosch-verdediger verlengd, waarna Duin de bal op zijn slof kon nemen. Van der Steen had echter een knappe redding in huis.

Vlotte aanval
Na de pauze ging de ploeg van Maarten Martens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een vlotte aanval werd Duin vrijgespeeld door Taabouni en kon de spits uithalen. Van der Steen had echter opnieuw een antwoord.

Op de stip
In de 58e minuut maakte een Bossche verdediger hands en ging de bal op de stip. Barasi eiste de bal op en schoot overtuigend raak: 1-1.

Aandringen
Een tweede Alkmaarse treffer hing in de lucht. Jong AZ had het meeste balbezit en drong flink aan. Zo zorgden onder meer Taabouni (schot geblokt) en Robin Lathouwers (voorzet rakelings voorlangs) voor veel gevaar.

Doorgekopt
Waar Jong AZ niet tot scoren kwam, deed Den Bosch dat wel. Een uittrap van Van der Steen werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Kuijpers. De aanvaller schoot van dichtbij raak: 2-1. De bezoekers drongen in de resterende minuten nog aan, maar wisten het The Blue White Dragons niet meer lastig te maken.

Martens: ‘Vergeten onszelf te belonen’
“Ik had het gevoel dat de 1-2 eraan zat te komen”, vertelde Martens. “Helaas maken we hem niet en dan weet je dat er altijd nog een momentje voor de tegenstander gaat komen. Zij ronden die kans wel af. Ik was niet erg tevreden over wat we de eerste helft lieten zien. We werkten niet goed genoeg samen in het verdedigen en druk zetten. Dat hebben we na rust beter opgepakt en toen waren we dominant. Dan moeten we doordrukken en daarvoor kregen we ook de kansen. Helaas vergeten we onszelf te belonen en dat is jammer. Nu gaan we met een zuur gevoel naar huis.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Den Bosch – Jong AZ 2-1 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mike van Beijnen (90. Jorn van Hedel), Teun van Grunsven, Dylan Ryan, Gaston Salasiwa; Ricardo Kip (77. Rik Mulders), Kevin Felida, Preben Stiers (90. Victor van den Bogert); Soufyan Ahannach (63. Sebastiaan van Bakel), Roy Kuijpers, Ryan Leijten.

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis; Fedde de Jong, Bram Franken (81. Iman Griffith), Peer Koopmeiners (64. Zico Buurmeester), Thijs Oosting (46. Robin Lathouwers); Yusuf Barasi (74. Ricuenio Kewal), Jelle Duin (64. Richard Sedláček), Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 28. Kuijpers 1-0, 58. Barasi 1-1 (pen.), 84. Kuijpers 2-1.
Gele kaarten: Van Grunsven, Leijten, Ryan (FC Den Bosch), Velthuis (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luca Cantineau. bron:az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws