OFC blijft koploper na moeizame overwinning op vv Dongen

 OFC blijft koploper na moeizame overwinning op vv Dongen

Oostzaan- De vierde competitiewedstrijd werd met wederom grote moeite gewonnen. Tegen vv Donen werd gewonnen, het werd 2-1 waardoor de Oostzaners koploper van de 3e divisie blijven.

In een wedstrijd die aanvankelijk makkelijk leek- want in de beginfase verliepen de combinaties prima- scoorde OFC binnen vijf minuten. Na nog geen 5 minuten viel de openingstreffer al te noteren. Een teruggetrokken voorzet vanaf de achterlijn kwam voor de voeten van Bilal el Amrani die beheerst doeltreffend was. Daarna ging het moeizaam en kon vv Dongen-keeper Wessel Sprangers zijn ploeg behoeden voor een grotere achterstand. In de 31e minuut was het Victor van der Linde die de marge verdubbelde.

In de tweede helft was het leuren en sleuren voor de thuisploeg want vv Dongen kon het opbrengen om aan te zetten. Het won de duels en de spelers zaten er korter op en wisten steeds vaker de tweede bal te veroveren. Toen Gijs Timmermans ongedekt mocht scoren was het alarmfase één. De Brabanders hanteerden de lange bal en het was een wonder dat de gelijkmaker uitbleef. Diverse voorzetten gingen rakelings voorlangs het Oostzaner doel waardoor de koploper met de schrik vrij kwam. OFC koos ervoor om steeds terug te spelen en had beter kunnen kiezen voor de opbouw via de vlanken. Trainer Pieter Mulders vond dat er in de tweede helft verkeerde keuzes waren gemaakt en de ploeg de problemen hierdoor over zich afriep.

Zondag 12 september 2021 OFC- vv Dongen 2-1
Wedstrijd karakteristieken 5. Al Amrani 1-0. 31. Van der Linde 2-0. 56. Koenraat 2-1.

Opstelling OFC: Grim; Van den Heuvel, Bäly, D.Prijor, Van der Linde; Burger, el Hasnaoui, Springer; el Amrani, G. Prijor, Ten Hoope

Foto`s: Klaas Hopman

De Redactie

Meer voetbalnieuws