Eerste nederlaag Jong AZ

 Eerste nederlaag Jong AZ

Zaanstad- Jong AZ heeft vrijdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis werd met 0-1 verloren van Jong FC Utrecht. Daarmee komt een zegereeks van vier opeenvolgende wedstrijden ten einde. Viktor Christiansson maakt zijn profdebuut.

Het meeste balbezit was in de openingsfase voor de bezoekers, maar na ruim tien minuten nam Jong AZ het initiatief over. Ernest Poku dacht in de twaalfde minuut te scoren. Hij werd echter teruggefloten, doordat de voorafgaande corner te snel was genomen.

Frivool
Het bracht Jong AZ niet van zijn stuk. Sterker, de Alkmaarders voerden de druk flink op. Met frivool spel drong de ploeg van Maarten Martens meermaals de zestien binnen. Uit een van die aanvallen nam Mohamed Taabouni het Utrechtse doel onder vuur. Fabian de Keijzer kon echter redden.

Openingstreffer
Na de pauze kwam Jong AZ opnieuw een aantal keer gevaarlijk voor doel. De openingstreffer viel echter aan de overzijde. Nick Venema kopte in de 58e minuut een voorzet achter Sem Westerveld: 0-1.

Van de lijn
Na de eerste goal ging de thuisploeg naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Jong AZ beet zich echter stuk op de Utrechtse defensie. In 78e minuut kreeg de ploeg weer twee goede kansen. De Keijzer had veel moeite met een afstandsschot van Bram Franken en niet veel later werd een kopbal van Yusuf Barasi van de lijn gehaald.

Eerste nederlaag
In een slotoffensief probeerde ook Griffith het – zonder succes – van afstand. Jong AZ kwam niet meer tot scoren, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

Martens: ‘Compenseren met beter spel’
“We waren vandaag niet goed genoeg”, vertelde Martens. “We beginnen slecht aan de wedstrijd en het duurde lang voordat we in een betere fase kwamen. Ik hoopte dat we het in de tweede helft meer zouden doortrekken. Uiteindelijk breekt één inschattingsfout ons op, maar dat hadden we moeten compenseren met beter spel en het creëren van meer kansen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong FC Utrecht 0-1 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Joey Jacobs, Sem Dirks, Tijs Velthuis; Fedde de Jong (73. Richard Sedláček), Bram Franken, Peer Koopmeiners (63. Viktor Christiansson), Maxim Dekker (84. Fons Gemmel); Ernest Poku (63. Robin Lathouwers), Yusuf Barasi, Mohamed Taabouni (63. Iman Griffith).
Opstelling Jong FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Raymond Huizing (56. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Ruben Kluivert (66. Kjeld van den Hoek), Djevencio van der Kust; Yuya Ikeshita (89. Immanuel Bonsu), Rayan El Azrak, Gabriël Culhaci; Albert Lottin (56. Oussama Alou), Nick Venema, Mees Rijks (89. Eros Maddy).

Scoreverloop: 58. Venema 0-1.
Gele kaarten: Franken (Jong AZ), Huizing, Lottin, Van der Kust, Maddy (Jong FC Utrecht).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Sam Dröge. bron: az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws