SVA in laatste oefenduel met 4-2 te sterk voor zvv Zaandijk: beide teams klaar voor bekerderby

 SVA in laatste oefenduel met 4-2 te sterk voor zvv Zaandijk: beide teams klaar voor bekerderby

Assendelft- De selectie van zondag 3e klasser SVA uit Assendelft speelde op dinsdag 7 september om 20:00 uur de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding en won deze met 4-2 van zondag 4e klasser zvv Zaandijk. Ook het 2e elftal van beide clubs stonden in Assendelft tegenover elkaar. Het duel tussen de twee eerste elftallen stond onder leiding van scheidsrechter Sven Brandt.

SVA zag de eerste wedstrijd voor de beker niet doorgaan; de tegenstander sc Purmerland trok zich terug. Maar zondag staat er een interessant bekertreffen op het programma. SVA ontvangt zondag 12 september om 14;00 uur buurman vvv Westzaan. De andere poulegenoot is sv Spaarnwoude. De Assendelvers zijn de favoriet in de poule zeker na het succes enkele jaren geleden waarin de ploeg als Cupfighter te boek staat. Trainer Joeri Houniet was in ieder geval te spreken over het verloop van de wedstrijd van dinsdag: “Het was een nuttige wedstrijd tegen de ploeg van Christopher Manuputty. Al was het vanuit onze kant wel wat te wisselvallig. In een aantal fases werd er prima gespeeld maar die andere fases waren wat te slordig. Maar klaar voor zondag dat zijn we zeker. En we hebben er zin in!”

Ook fotograaf Michael Bruins was getuige van de wedstrijd tussen SVA hoofdtrainer Joeri Houniet en diens collega in Zaandijkse dienst, Christopher Manuputty. Hij legde de wedstrijd vast en maakte wat foto`s. Zvv Zaandijk ontvangt zondag 12 september om 14;30 uur WSV 1930 dat zijn eerste bekerduel speelt. Zondag 5 september speelde de Zaandijkers met 1-1 gelijk in en bij (FC) Purmerend. Ook hier weer een poule van drie tegenstanders na afmelding van de tegenstander.

Foto`s: Michael Bruin

De Redactie

Meer voetbalnieuws