Eerste trainersbijeenkomst vrijwillig technisch kader bij Sporting Krommenie

 Eerste trainersbijeenkomst vrijwillig technisch kader bij Sporting Krommenie

Krommenie- Op het opgeknapte sportcomplex aan de Marslaan in Krommenie werd op maandag 6 september 2021 de eerste trainersbijeenkomst van Sporting Krommenie georganiseerd. Dit was een eerste bijeenkomst van een reeks die gedurende het gehele seizoen bedoeld is voor het vrijwillig technisch kader. Het technische hart van de vereniging vindt het belangrijk om het kader te steunen door op te leiden en te begeleiden.

Voor ruim dertig trainers en trainers in spee werd er door de MO-19 getraind op het hoofdmoment aanvallen. Op het hoofdveld stond de eindvorm en daarin de oefenvormen.
Dus het organiseren van de ruimte en de materialen voor een training, de randvoorwaarden waren prima. Er werd een standaard warming-up uitgevoerd met een stukje loopscholing, dynamisch rekken, passen en trappen van de bal en een 4:4 situatie met 2 kaatsers. Daarna werd de oefenleerfase uitgevoerd in vier vakken, heel bewust dichter bij de tribune. Het was een positiespel in vier vakken 3:3 situatie met 4 kaatsers.

De coaching was dus ook afgestemd op het hoofdmoment aanvallen, om aan te kunnen vallen moet je de bal hebben en houden. Dus de speelsters werden bevraagd hoe zij dat het beste konden doen en gingen daar mee aan de slag. De passing is hierin ook weer heel belangrijk. Hierna werd de eindvorm gespeeld K+7:7+K, ook hier weer het hoofdmoment aanvallen en de bijbehorende beïnvloeding. Na 65 minuten was de training teneinde en de oefengroep MO-19 verliet met een dankbaar applaus van de trainers het veld. De volgende bijeenkomsten zijn op 29 oktober en 6 december van dit jaar met de start om 19.00 uur.

Foto`s: Paul Hagnauer

De Redactie

Meer voetbalnieuws