sv Beemster wint niet van cvv Blauw Wit W, wel het beste onderlinge resultaat op Minitoernooi van ZCFC

 sv Beemster wint niet van cvv Blauw Wit W, wel het beste onderlinge resultaat op Minitoernooi van ZCFC

Zaandam- Zaterdagmiddag 14 augustus organiseerde ZCFC een mini toernooi op het sportcomplex Kalverhoek. Het deelnemersveld bestond uit drie zaterdagploegen:  sv Beemster, cvv Blauw Wit W en gastheer ZCFC. Het op voorhand favoriete sv Beemster won het toernooi door nipt met 1-2 te zegevieren ten koste van het Zaans Oranje. Verder dan een 0-0 gelijk tegen Blauw Wit kwamen de Beemsterlingen overigens niet.

Het toernooi werd gewonnen door de ploeg uit Middenbeemster dat wordt gecoacht door Rene Panhuis, oud speler van Ajax 2, AZ en Telstar. sv Beemster mag tot een van de subtoppers in de vierdeklasse zaterdag worden gerekend. In die klasse zal het veel Zaanse ploegen tegenkomen waaronder cvv Blauw Wit. Die ploeg staat onder leiding van Pieter van Netten en assistent Robert Venbroek. Het duo blijkt over een stugge en moeilijk te kloppen ploeg te beschikken. Van Netten: “We behoren aankomend seizoen zeker niet tot de favorieten, dat laten we over aan ploegen als Fortuna Wormerveer, de Volewijckers en sv Beemster. Wel missen we voorin wat scorend vermogen daar waar we vorig seizoen Mohamed Bourchid hadden rondlopen die zorgde voor aanvallende impulsen. Maar we waren vandaag ook niet geheel compleet en kunnen in de competitie misschien nog wel iets boven onszelf uitstijgen en dan gaan we het vanzelf zien”.

De selectie van het Zaans Oranje van Willem Zeijlmans is sinds een week aan het trainen geslagen. Zeijlmans vind dat zijn ploeg beter voor de dag moet komen dan het afgelopen seizoen. Zeijlmans: “We zijn er dit seizoen op vooruitgegaan en ik verwacht meer van dit seizoen dan andere jaren. Ik zie het aan het niveau op de training en er zit meer voetbal in de ploeg”.  ZCFC won het eerste duel van cvv Blauw Wit W en verloor het tweede duel nipt met 1-2 van sv Beemster.

In de voorbereiding treft ZCFC op zaterdag 21 augustus FC Zaandam en op dinsdag 31 augustus  RCZ nog. Op vrijdag 27 augustus vertrekt de ploeg voor een trainingskamp in Zutphen, waar het een oefenwedstrijd zal afwerken tegen 3e klasser vv Eefde.

ZCFC start de KNVB beker voor amateurs op zaterdag 4 september met een uitwedstrijd tegen sc Overamstel. Dat duel wordt om 17 uur gespeeld op Sportpark Middenmeer, gevestigd aan de Radioweg in Amsterdam. Opmerkelijk is het feit dat op zaterdag 11 september de oranjehemden cvv Blauw Wit W wederom op het eigen sportcomplex Kalverhoek treffen. Dat duel heeft een formeler karakter en gaat om het overleven van de poulefase. In deze poule zit ook Alcmaria Victrix zaterdag 1. Op zaterdag 25 september zal voor alle Zaanse zaterdagploegen de competitie beginnen.

De Redactie

Meer voetbalnieuws