Fortuna W brigade op eigen Wateringcomplex gestart

 Fortuna W brigade op eigen Wateringcomplex gestart

Wormerveer- Na de start van de O23 gisteravond konden dinsdag avond 3 augustus de mannen van Fortuna Wormerveer Zondag 1, O18 en O19 ook hun borst nat maken. De eerste training van een – naar wij allen hopen – mooi en succesvol seizoen.

Aan inzet deze eerste sessie ontbrak het niet. De gretigheid droop er vanaf. Voor de oudere toeschouwers het moment om terug te kijken naar hun eigen eerste trainingen. ‘Nu doen ze bijna alles met een bal, wij moesten domweg rondjes slopen.’

De maand augustus is gestart en dat betekent dat er weer getraind kan/mag/moet worden. Als eerste was het de O23 selectie die maandagavond luidkeels liet horen dat de kop er af is’ en dat deden zij met een grote groep O23-1 en O23-2 spelers. ‘Met die ploeg hebben we een prima eerste training kunnen afwerken’ aldus trainer Jeroen. ‘Komende donderdag gaan we verder met het conditioneel optrainen van de boys en het ontwikkelen van de speelwijze.’

O23-1_traint.jpg

Dinsdagavond was het de beurt aan de O18 van trainer Mick die aan de bak mocht. En zoals Mick dat al jaren succesvol doet werd er meteen stevig werk vereist en getoond. Vanzelfsprekend is de selectie nog niet compleet, maar de aanwezige boys toonden hun gretigheid.

DSC09455.JPG

Vanwege de opknapbeurt van het hoofdveld werd het wat krap op het C-veld. Want ook trainer Dave wilde met zijn O19 ploeg aftrappen voor dit seizoen. Kort overleg maakte dat die ploeg aan de slag ging op het E-veld. Typisch een veld voor het kortere werk.

DSC09458.JPG

Ook voor de zondagse herenselectie was het de eerste echte complete training. Zondag al was er een soort van informatierondje en een nul-meting. Vandaag het echte werk. Dat opende heel gemeen met de piepjestest met een strenge jury. Daaran voorafgaand was er nog even een ‘inspraakronde’ want waar gaan de mannen dit seizoen mee op weg? Met een voetbaltas of een -rugzak? De meeste stemmen gingen naar de rugzak.

DSC09447.JPG

Bekercompetitie

Fortuna W speelt op zaterdag 4 om 17:00 uur in Broek op Langedijk tegen zaterdag 1e klasser BOL. De week erna op zondag 12 september ontvangt Fortuna W zondag 2e klasser SVW’27 om 14:00 uur en gaat het naar Alkmaar voor een treffen met cvv Jong Holland (17:00) voor de laatste bekerpoule wedstrijd. Dan gaat de ploeg van Rene van Elsland de strijd aan tegen de ploeg van Zaandammer Carl Ern.

De Redactie

Meer voetbalnieuws