Keppel tevreden over selectie Assendelft: “Momenten zélf zoeken”

 Keppel tevreden over selectie Assendelft: “Momenten zélf zoeken”

Assendelft – Lars Keppel begint in augustus met VV Assendelft aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De oefenmeester stelde met zijn nieuwe club de afgelopen maanden zijn nieuwe selectie samen, waarbij hij zijn oor te luister legde bij de spelersgroep om gezamenlijk tot een nieuwe speelstijl te komen.

Keppel begon bij Assendelft een maand eerder, omdat Alex Geernaert eerder dan verwacht bij ODIN ’59 aan de slag ging. De hoofdtrainer gebruikte de gehele maand juni om aan te spelersgroep te wennen en met de sleutelfiguren in gesprek te gaan. De spelers kregen onder meer de vraag hoeveel kansen zij gemiddeld in een wedstrijd creëerden. “Ze dachten aan twee mogelijkheden per helft en merkten op dat ze in verdedigend opzicht uitstekend op de nul konden spelen. Daardoor trokken ze wedstrijden over de streep. Er was echter een wens bij de spelers om aanvallender te spelen.”

De aanvallende impulsen van Assendelft lieten de afgelopen jaren echter te wensen over, waardoor Keppel met de club op zoek ging naar gerichte versterkingen. Keppel besloot in zijn eigen netwerk te zoeken en haalde Rick Neele en Raffie Baal naar Assendelft. Ook Jessey Kuiper en Percy Hoquee konden de lokroep van Assendelft niet weerstaan. “We hanteren bij deze club het beleid dat je graag voor de vereniging moet willen spelen en dat wij niet betalen. Het is mooi om te zien dat deze jongens graag bij onze selectie wilden komen, want het zijn uitstekende versterkingen.”

In juni probeerde Keppel verschillende formaties uit om te zien welke het beste bij de spelersgroep past. Daarnaast hield hij met de spelers nogmaals gesprekken om te ontdekken wat zij van de speelstijl vonden. “Het mooie van deze langere voorbereiding is dat je de voetballers kunt meenemen in het pad dat we de komende maanden gaan bewandelen. Het gaat er namelijk om dat zij zich prettig voelen op het veld en tot goede prestaties komen. Langzaam hebben we die stappen met elkaar gezet.”

De trainer liet bij Purmersteijn al zien graag aanvallend voetbal te spelen en is dit ook met Assendelft van plan. “We moeten niet wachten op onze momenten, maar de momenten zélf zoeken. Hoewel mijn visie zeker niet heilig is, wil ik met Assendelft wel wat laten zien. We moeten uitstralen dat we graag de bal willen hebben en meer kansen creëren.” Assendelft beschikt over een grote selectie, waardoor Keppel in de loop van het seizoen nog spelers kan doorschuiven. “Zeker drie tot vier talenten hebben de komende jaren de potentie om door te groeien tot een volwaardig eerste elftalspeler. We hebben een aantal goede spelers van buitenaf gehaald, maar doen dat zonder de balans van de club te verstoren.”

Tekst: Jordi Smit

jordi

Meer voetbalnieuws