Past Voetbal in Zaanstad bij jou?

 Past Voetbal in Zaanstad bij jou?

Wel serieus een vak leren, zonder formele sfeer

Bij het programma Voetbal in Zaanstad staat het maken van interessante journalistieke producties in de Zaanstreek, Oostzaan en Wormerland centraal. Ondanks dat er overwegend wordt gewerkt door vrijwilligers is de organisatie professioneel. Dat uit zich bijvoorbeeld door gedegen aansturing van vrijwilligers en stagiaires. Journalistiek geschoolde vakkrachten vertellen jou de tips and trics. Ambitie om Tom Egbers of Kees Jansma op te volgen? Pak bij ons je kans! Wij werken onder andere samen met RTV Zaanstreek en RODI Media.

Gedegen nieuwsgaring staat voorop in de berichtgeving. De medewerkers zijn – ieder op zijn/haar vakgebied-  goed op de hoogte van wat er speelt in de Zaanse sportsamenleving. De Sport in Zaanstad berichtgeving gaat in op echt lokaal sportnieuws. Zaken die spelen in jouw sportwereld, maar ook in jouw straat. Doordat er meer ruimte is op onze nieuwskanalen kunnen we langere items maken waarin we alle aspecten belichten. Lokaal sportnieuws tot in de haarvaten van de Zaanse samenleving.

Saaie meuk?
Serieus sportnieuws maken wil echter niet zeggen dat het een saaie meuk is op de redactievloer. Verre van dat. Door de mix van jong en ouder vind je in de sportieve studio geen formele sfeer. Regelmatig bruist en borrelt het van de ideeën. Stagiaires werken schouder aan schouder met geroutineerde radiomakers, gedreven camerajournalisten en ervaren bureauredacteuren.

Chillen bij de burgemeester?
Er wordt veel gelachen maar ook hard gewerkt. Want al ben je nog scholier en natuurlijk helemaal chill: nieuws blijft een serieuze zaak. Want op je eerste stagedag kun je zomaar de burgemeester van Zaanstad ontmoeten voor een nieuwsitem. (hij is best aardig, so relax).

Voor wie wil, is er ongelofelijk veel te leren bij Voetbal in Zaanstad. Zoals:

– Journalistieke scholing (wat is nieuws?)
– Interviewtechniek
– Technische scholing
– Camjo-ervaring (camera journalistiek) in de praktijk brengen
– Sales (bent jij de nieuwe Wolf van Wallstreet?)
– Montage/editing.

Past Voetbal in Zaanstad bij jou?
Heb jij het in je? De lef om live radio en/of tv te maken? Nieuws en achtergronden uit je eigen stad te verslaan? Check dan in bij het team van RTV Zaanstreek. Als onderstaande zaken in je DNA passen, ben je van harte welkom.

– Enthousiasme
– Recht voor z’n raap
– Betrokkenheid
– Gedrevenheid

Stuur een mailtje naar info@voetbalinzaanstad.nl en wie weet begint je leven als Zaanse voetbalreporter. Succes!

Vacatures (vrijwillig)
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s. Onderstaande vacatures zijn op vrijwillige basis en kunnen qua tijd naar eigen wensen ingevuld. Je leeftijd vinden wij onbelangrijk, je enthousiasme des te meer. Studenten die stage bij ons willen lopen, nodigen wij ook van harte uit om te reageren.

Wij bieden:
Een leuke en leerzame werkomgeving, het opdoen van werkervaring, uitbreiding van je netwerk en televisie, radio én online nieuws maken samen met een groep gezellige mensen.

Nieuwsredacteur
– Brede belangstelling voor regionale actualiteiten, cultuur en/of sport
– PC-vaardig
– Goede contactuele eigenschappen
– Correct Nederlands in de beruchte ‘vlotte pen’

Taken:
– Neus voor lokaal nieuws
– Maakt afspraken voor (telefonische) interviews
– Zorgt dat de presentator beschikt over de nodige (achtergrond) informatie.
– Werkzaamheden kunnen vanuit huis worden gedaan.

Webredacteur nieuws
– Brede belangstelling voor regionale actualiteiten, cultuur en/of sport
– Goede contactuele eigenschappen
– Correct Nederlands in de beruchte ‘vlotte pen’

Taken:
– Nieuwsberichten schrijven
– Moderator website/sociale media
– Werkzaamheden kunnen vanuit huis gedaan.

Radiopresentatoren/trices
– Goede presentatiestem
– Goede contactuele eigenschappen
– Brede belangstelling voor regionale actualiteiten, cultuur en/of sport.

Taken:
– Presentatie informatieve programma’s (op termijn)
– Schrijft zijn/haar eigen teksten
– Neemt interviews af

Cameraman (camjo)
Jij bent: standvastig, doelgericht en vastberaden om dat ene shot te krijgen. Een afgeronde opleiding tot camera man/vrouw is niet nodig. Enthousiasme en de wil om te leren wel.

Voetbal in Zaanstad biedt trainingen aan om je in het camerawerk te bekwamen. Hetzelfde geldt voor het monteren van het beeldmateriaal tot spraakmakende filmpjes.

Editor
Je kunt alleen werken of in teamverband en goed overweg met de computer. Een pré is ervaring met montagesoftware als Adobe Premiere Pro.

Heb je interesse in een van de vacatures, stuur dan een mail met daarin een korte motivatie, je naam, leeftijd en telefoonnummer naar

info@voetbalinzaanstad.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws