Oranjevoetbalsters met Lize Kop op goudjacht: Goede start met 3-10 overwinning op Zambia

 Oranjevoetbalsters met Lize Kop op goudjacht: Goede start met 3-10 overwinning op Zambia

Zaanstad- Het voetbaltoernooi voor vrouwen op de Olympische zomerspelen van 2020 wordt gehouden tussen 21 juli en 6 augustus 2021. De reden van de vertraging is genoegzaam bekend. Grote afwezige is titelverdediger Duitsland dat zich niet wist te plaatsen. Er doen twaalf landen mee. De landen worden in de groepsfase verdeeld in drie groepen van vier. Nederland wordt gezien als een der kanshebbers voor het goud. In de selectie van succesvol bondscoach Sarina Wiegman, die na het toernooi bondscoach van Engeland wordt, ook onze streekgenote Lize Kop.

De Zaanse Ajax-keeper behoorde door een hoofdblessure aanvankelijk niet tot de selectie van 25 speelsters, maar maakt nu wel deel uit van de definitieve selectie. Hoewel de openingsceremonie nog niet eens gehouden is, zullen de voetbalvrouwen toch al in actie komen. Gister om 13.00 uur was de aftrap en werd tegenstander Zambia met 3-10 opzij gezet. Nederland speelt in Japan in de groepsfase na Zambia nog tegen Brazilië (24 juli) en China (27 juli). Als Nederland zich plaatst voor de kwartfinale, wordt die op 30 juli gespeeld.

Foto twitter Lize Kop

De Redactie

Meer voetbalnieuws