De oefenresultaten van Alkmaar/Zaanstreek jeugdteams

 De oefenresultaten van Alkmaar/Zaanstreek jeugdteams

Jong FC Utrecht – Jong AZ 1-1
Jong AZ begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een remise bij Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch opende Fons Gemmel in de tweede helft de score, maar trokken de Domstedelingen de stand al snel weer gelijk: 1-1.

AZ Onder 17 – Almere City FC 4-0
AZ Onder 17 ging op het AFAS Trainingscomplex overtuigend langs Almere City. Door goed veldspel van de thuisploeg kwam de opponent uit de polderstad er niet aan te pas. Anthony Smits haalde in de elfde minuut als eerste de trekker over. Dat deed hij op aangeven van Jayden Addai, die daarna zelf ook twee goals voor zijn rekening nam. Het slotakkoord was voor Nelson Egah. Erald Krasniqi verzorgde – zoals ook bij de tweede van Addai – de assist.

Drieluik AZ Onder 16
Het AZ Onder 16 van trainer Tim Roest kwam zaterdag als winnaar uit een drieluik met Almere City en ADO. De ploeg speelde goed samen en combineerde dat met hoge intensiteit en een solide defensie. De Almeerders werden met ruime cijfers geklopt (5-0) door treffers van Wassim Bouziane (2x), Deacon van der Klaauw (2x) en Gabriel Jongens. Ook ADO werd later aan de zegekar gebonden: 3-0. Van der Klaauw, Yoël van den Ban en Bodi Booker waren trefzeker.

AZ Onder 15 – ADO Den Haag 5-0
Na een wat slordige openingsfase ging het bij AZ Onder 15 vanaf de dertigste minuut lopen. Nassim El Harmouz schoot zijn ploeg met een dubbelslag naar 2-0. Na de pauze waren Iain de Jongh en Saviola Saffoe goed voor de derde en vierde AZ-goal. In de laatste minuten maakte ook De Jongh zijn tweede van de middag: 5-0.

AZ Onder 14 – Alphense Boys 6-0
AZ Onder 14 boekte een klinkende 6-0 overwinning op Alphense Boys. De formatie van Bas van Baar legde creatief spel op de mat, met opkomende backs en veel beweging tussen de linies. Rayan Zekri opende al na drie minuten de score, waarna achtereenvolgens ook Vince Tuijn, Nuur Mohamed Achmed, Gijs Groot, Adam Ouaziz en nogmaals Groot op het scorebord kwamen.

ADO Den Haag – AZ Onder 13 1-2
AZ Onder 13 toonde zich in een wedstrijd van drie keer dertig minuten te sterk voor ADO. Wel moest de ploeg van Sander Veraart terugkomen van een achterstand, want in de dertiende minuut benutte de thuisploeg een strafschop. Na ruim een uur boog AZ de score om in zijn voordeel. Senna van Elst was attent bij een rebound, waarna Cas Klop de hard werkende Alkmaarders tien minuten later op voorsprong zette. Hij werd in stelling gebracht door Van Elst en schoot met buitenkant voet fraai raak.

ADO Den Haag – AZ Onder 12 2-15 en 1-3
AZ Onder 12 won in twee spelvormen van ADO. Eerst stond een Twin Games-duel op de rol, dat AZ overtuigend op zijn naam schreef: 2-15. AZ creëerde veel kansen, was snel in zijn handelingen en maakte aan de bal goede keuzes. Het is iets waar de ploeg duidelijk progressie in boekt. Hierna werd overgeschakeld naar elf-tegen-elf, waarin die lijn werd doorgetrokken: 1-3.

AZ Onder 11 – ADO Den Haag 11-8
Voor AZ Onder 11 had het thuisduel met ADO een speciaal tintje. Zij speelden voor het eerst met publiek – familieleden van spelers mochten zich vooraf aanmelden voor toegang – langs de lijnen. Zij kregen een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld waarin AZ met 11-8 won. Wel wisselden zij goede momenten af met mindere. Na het weekend staat de jongste AZ’ers – evenals de Onder 12-selectie – een laatste trainingsweek te wachten, alvorens de zomerstop begint.

De Redactie

Meer voetbalnieuws