Peetoom assistent van Martens

 Peetoom assistent van Martens

Alkmaar/Zaanstreek- De nieuwe hoofdtrainer van Jong AZ is Maarten Martens. Hij wordt in het komende seizoen geassisteerd door Jeroen Peetoom. De 34-jarige Alkmaarder voegt zich bij de staf van Jong AZ. De beloften van Alkmaar/Zaanstreek zijn maandag ochtend gestart met hun eerste training. Zaterdag staat hun eerste oefenduel namelijk al op het programma. Dan gaat de ploeg op bezoek bij een andere jong ploeg; die van FC Utrecht.

In de afgelopen twee seizoenen was Peetoom topsportbegeleider bij AZ. Daarvoor was hij jarenlang trainer in de AZ Jeugdopleiding. Met de Onder 13 boekte hij successen en deed hij jaarlijks mee om de titel, diverse keren met succes. Bij Jong AZ wordt Peetoom de rechterhand van Martens, die van Club Brugge is overgekomen.

Peetoom: ‘Meenemen in visie’
“Dit wordt mijn achtste seizoen bij AZ, dus ik ken het reilen en zeilen bij deze club”, zegt Peetoom. “Daarin hoop ik van waarde te zijn voor Maarten. Ik wil hem meenemen in onze visie op talentontwikkeling en manier van werken. Ik kijk er ook naar uit mijn kennis op topsportgebied in het programma van Jong AZ toe te passen en de spelers te helpen in het elke dag streven naar verdere verbetering, zodat zij de volgende stap in hun ontwikkeling kunnen zetten.”

Brandenburg: ‘Volgende lichting klaarstomen’
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: “Jeroen loopt hier al jaren rond en kent de club, de visie en spelers dus door een door. Daarmee kan hij komend seizoen naast Maarten een belangrijke assisterende rol vervullen. Bij Jong AZ gaat Jeroen ervoor zorgen dat iedereen wordt meegenomen in de visie. Met zijn kennis en kunde hopen we een nieuwe stap te zetten en de volgende lichting talenten klaar te stomen voor het echte werk.”

Eerste wedstrijden
Voor de Alkmaarse beloften is deze week de voorbereiding begonnen. Zaterdag staat de eerste wedstrijd van de oefencampagne op de rol. Dan gaat Jong AZ op bezoek bij Jong FC Utrecht. Op maandag 9 augustus begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Almere City FC.

De Redactie

Meer voetbalnieuws