Organisatie van FEBO ZaanstadCup volop in de voorbereiding

Wormer- De voorbereidingen voor de FEBO ZaanstadCup van Sportsgen zijn in volle gang. Vanaf 26 juni mogen er weer sportwedstrijden op amateurniveau worden gespeeld, ook met publiek op 1.5 meter afstand. Dat betekende voor de organisatie dat het licht volledig op groen staat. De loting vind plaats op donderdag 1 juli in de kantine van WSV`30 en dan zal bekend worden welke teams elkaar treffen. De ZaanstadCup zal worden gespeeld op dinsdag 6 juli, woensdag 7 juli, donderdag 8 juli en vrijdag 9 juli en de finale dag is op zaterdag 10 juli.

De initiatiefnemer van het toernooi is Ed Kuijper en die heeft met zijn crew aardig wat in petto. De organisatie heeft het speelschema inmiddels doorgestuurd naar alle deelnemende Zaanse dames en herenteams. Het toernooi wordt afgewerkt op het sportcomplex van WSV`30 en daar vindt dan ook op donderdag 1 juli de loting plaats. Ook daar zijn alle deelnemende clubs, sponsoren en overige betrokkenen voor uitgenodigd. De beste spelers van het toernooi worden geselecteerd voor een wedstrijd tegen Jong AZ. Die wedstrijd zal op dinsdag 17 augustus worden gespeeld op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad/Wijdewormer.De technische staf en scouting zal gedaan worden door Edwin Vork en Martin de Groot. Zij gaan bepalen welke 14 spelers goed genoeg zijn voor de Zaanse Selectie. Ook bij de vrouwen zal er geselecteerd gaan worden. Zij zullen in het BUKO stadion tegen Telstar vrouwen spelen.

De promotionele voorbereiding is inmiddels gestart. De bekers zijn besteld, het sporttextiel is besteld voor de scheidsrechters en begeleiders en speciaal voor de gelegenheid heeft Sportsgen een promotiefilmpje laten maken om alvast in de sfeer te komen. En eerder al was Ed Kuijper te gast in het programma Sport in Zaanstad/Voetbal in Zaanstad. Dit programma werd onder andere uitgezonden op RTVZaanstreek.

De Redactie

Meer voetbalnieuws