Programma AZ jeugdopleiding week 24

 Programma AZ jeugdopleiding week 24

Zaanstad- De drie jongste teams uit de AZ Jeugdopleiding reizen komend weekend af naar Bussum voor deelname aan de BFC Talent Cup. Zij strijden om het zilverwerk op het terrein van de Noord-Hollandse club, die zijn honderdjarige bestaan viert.

Binnen de huidige coronamaatregelen is nog geen publiek toegestaan bij wedstrijden. De poorten van het AFAS Trainingscomplex gaan – net als die van andere sportcomplexen waar de AZ Jeugd in actie komt – alleen open voor spelers en stafleden.

AZ Onder 17
Dinsdag 22 juni
AZ Onder 17 – Zeeburgia (18:30 uur, oefenwedstrijd)

AZ Onder 15
Zaterdag 19 juni
Vitesse – AZ Onder 15 (14:30 uur, oefenwedstrijd)

AZ Onder 13
Zaterdag 19 juni
BFC Talent Cup met BFC, Vitesse, Go Ahead Eagles, Zeeburgia, AFC’34, FC Utrecht en sc Heerenveen.

AZ Onder 12
Zaterdag 19 juni
BFC Talent Cup met BFC, PEC Zwolle, Sparta Rotterdam, Ajax, FC Utrecht, sc Heerenveen, AFC’34 en Zeeburgia.

AZ Onder 11
Zondag 20 juni
BFC Talent Cup met BFC, Koninklijke HFC, Sparta Rotterdam, PEC Zwolle, FC Utrecht, Ajax, Zeeburgia en AFC’34.

AZ jeugdkwartet tekent eerste contract

Jesse Buurmeester, Tom Kerssens, Damienus Reverson en Misha Engel hebben donderdag hun eerste contract bij AZ getekend. Buurmeester, Kerssens en Reverson tekenen tot medio 2023, Engel tot medio 2022. Bij alle vier de spelers uit de eigen jeugdopleiding is er een optie voor een extra jaar.

Buurmeester: ‘Mijn grote droom’
“Dit is een beetje alsof ik mijn broer achterna ga”, zegt Jesse Buurmeester (16), wiens oudere broer Zico in Jong AZ speelt. De linkervleugelverdediger en jeugdinternational uit Egmond aan de Hoef kwam in 2015 over van VV Zeevogels. “Ik heb een goed linkerbeen, ben fel in de één tegen één en heb een goed spelinzicht. Komend seizoen wil ik zoveel mogelijk spelen in AZ Onder 18 en laten zien dat ik snel naar Jong AZ en AZ 1 kan. Dat is mijn grote droom.”

Kerssens: ‘Fan sinds mijn vijfde’
Tom Kerssens (17) tekent bij de club uit zijn geboortestad. “Ik kom uit de binnenstad van Alkmaar en ben al sinds mijn vijfde fan van AZ”, zegt de zes jaar geleden van Jong Holland overgekomen Kerssens, die zichzelf omschrijft als een aanvallende middenvelder met diepgang, doelgerichtheid en een goede techniek. “Het is altijd mijn droom geweest om hier te spelen. Ik ben er nog zeker niet, maar dit is een mooie stap in de goede richting en ik ben dan ook superblij dat ik hier mag tekenen. Op naar meer.”

Reverson: ‘Betekent veel voor me’
Zeven jaar geleden kwam Damienus Reverson (17) over van AVV Zeeburgia. “Dit is heel mooi”, reageert de Amsterdammer op zijn eerste verbintenis. “Ik speel hier al sinds de Onder 12 en het betekent veel voor me om nu hier te staan. Ik ben een dynamische middenvelder die comfortabel aan de bal is, spelinzicht heeft en zowel controlerend als meer aanvallend kan spelen. Komend seizoen hoop ik dat te laten zien bij Jong AZ.”

Engel: ‘Van AZ-busje naar contract’
Misha Engel (18) begon ooit bij BOL en kwam via AFC’34 in de AZ Jeugdopleiding terecht. Hij startte in de Onder 14. “Destijds ging ik als dertienjarige elke dag met het AZ-busje naar de club. Nu ben ik hier met een contract in handen en dat was een van de doelen die ik al die tijd had. Nu wil ik zoveel mogelijk minuten maken en een basisplek veroveren in Jong AZ.” De Langedijker kan zowel centraal achterin als op de linksbackpositie uit de voeten: “Ik beschik over een goede passing, kan het spel snel verplaatsen, ben fysiek sterk en kan goed koppen.”

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws