Lize Kop mee met achttienkoppige selectie Oranjeleeuwinnen Olympische spelen in Tokio

 Lize Kop mee met achttienkoppige selectie Oranjeleeuwinnen Olympische spelen in Tokio

Wormer- De uit Wormer afkomstige Ajax doelvrouw Lize Kop zit ondanks haar opgelopen blessure toch bij de achttienkoppige selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het is natuurlijk nog afwachten of ze daadwerkelijk in aktie komt tijdens de Spelen maar daar zal ze ongetwijfeld voor de volle 100 procent voor gaan. Bondscoach Sarina Wiegman mag maar achttien speelsters in haar selectie opnemen waardoor het een hele geruststelling voor Kop zal zijn.

De Noord-Hollandse werkt momenteel toe naar deelname aan het grootste sporttoernooi ter wereld. Met name voor Kop was het helemaal een race tegen de klok want de keepster uit het Noordhollandse Wormer miste de slotfase van het seizoen bij de Amsterdamsen door een vervelende blessure. Voor het Olympische voetbaltoernooi in Tokio is het toegestaan om vier speelsters op een reservelijst te zetten. De reserves zijn in dit geval; Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion, Eng), Renate Jansen (FC Twente), Loes Geurts (BK Häcken, Zwe) en Anouk Dekker (HSC Montpellier, Fra). Zij mogen in  bijzondere omstandigheden zoals blessures worden doorgeschoven. Nederland treft in de groepsfase Zambia (21 juli), Brazilië (24 juli) en China (27 juli).

De selectie voor de groep die mee gaat naar Tokio is als volgt:

Lineth Beerensteyn (Bayern München, Dui), Anouk Dekker (HSC Montpellier, Fra)*, Merel van Dongen (Atlético Madrid, Spa), Daniëlle van de Donk (Arsenal, Eng), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United, Eng),, Dominique Janssen (VfL Wolfsburg, Dui), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona, Spa), Vivianne Miedema (Arsenal, Eng), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal, Eng), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg, Dui), Sherida Spitse (Ajax), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente). De reserves zijn: Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion, Eng), Renate Jansen (FC Twente), Loes Geurts (BK Häcken, Zwe) en Anouk Dekker (HSC Montpellier, Fra)

De Redactie

Meer voetbalnieuws