Transvaalstraat in Wormerveer nu oranjestraat

 Transvaalstraat in Wormerveer nu oranjestraat

Wormerveer- Hét Oranjegevoel groeit gestaag. Zeker na de fraaie winst van Jong Oranje maandagavond op titelkandidaat Frankrijk. Woensdag avond oefende het grote Oranje tegen Schotland. Dat had beter gekunt want met pijn en moeite kwam Oranje op een 2-2 einduitslag. En zondag speelt het nog een z.g. uitzwaaiduel in Enschede in de Grolschveste (thuisbasis FC Twente) tegen Georgië. Daarna kan het echte aftellen beginnen. Het EK begint op vrijdag 11 juni.

In Wormerveer is er een deel van de straatnamen dat verwijst naar het Zuid Afrikaanse verleden. De Paul Kruger-, de Wet-, de Transvaal- en de Oranjestraat. En juist die laatste twee lijken nu van plaats gewisseld. En dat heeft alles van doen met die oranjekoorts die steeds beter waarneembaar is in de Zaanstreek.

Op initiatief van o.a. Karin de Jong en Joyce Kruithof hebben de bewoners van de Transvaalstraat al hun Oranje attributen van zolder, uit de kelder en schuur gehaald om er voor te zorgen dat niemand twijfelt welk team hun favoriet is straks op de EK.

Door al dat Oranje lijkt de straat met die naam te verbleken. Daar overheerst nog altijd het mooie groen. Ook zo benieuwd hoe lang de Oranjestraat zonder Oranje versiering zal blijven?

De Redactie

Meer voetbalnieuws