Jong AZ sluit in Volendam af met onnodige nederlaag

 Jong AZ sluit in Volendam af met onnodige nederlaag

In een wat tamme openingsfase kreeg Jong AZ na een kwartier de eerste kansen. Yusuf Barasi schoof de bal voorlangs, waarna Richonell Margaret van dichtbij op de paal schoot. Kort daarna kwam ook het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Lequincio Zeefuik schoot recht op Sem Westerveld.

Rakelings naast
De Volendammers waren niet veel later gevaarlijk met een gemiste volley van Zakaria El Azzouzi. Aan de overzijde had Barasi de openingstreffer op zijn schoen, maar hij krulde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Met de rust in zicht kreeg Volendam nog twee goede kopkansen via Giannis Iatroudis en Zeefuik. Beide inzetten gingen rakelings naast.

El Azzouzi
Na de pauze kreeg Jong AZ al snel twee kansen. Barasi werd knap bediend door Fedde de Jong, maar kreeg de bal niet op doel. Even daarna schoot Margaret uit de draai hard naast. In de 61e minuut was het aan de overzijde wel raak. El Azzouzi dook op voor Westerveld en drukte af: 1-0.

Rechterflank
Iets meer dan tien minuten later trok Sedláček de stand weer gelijk. Ernest Poku snelde op de rechterflank naar doel en zette al vallend voor op de Tsjech, die met zijn inzet de hoek vond. Fedde de Jong had kort daarna zelfs de tweede Alkmaarse goal kunnen maken, maar schoot van dichtbij hoog over.

Voorsprong Volendam
De misser kwam Jong AZ duur te staan, want Jim Beers zette Volendam daarna weer op voorsprong. De middenvelder kopte raak uit een vrije trap.

Op de vuisten
Met het eindsignaal in zicht ging Jong AZ andermaal op zoek naar de gelijkmaker. Barasi was nog het dichtst bij. Hij kwam vrij voor Barry Lauwers, maar schoot op de vuisten van de sluitpost. In het restant van de wedstrijd – waarin Regeling debuteerde – ontstonden er aan weerszijde nog hachelijke momenten, maar er werd niet meer gescoord. Jong AZ sloot het seizoen zodoende af met een nederlaag en een zeventiende plaats op de ranglijst.

Vonk: ‘Meer verdiend’
“Het was vandaag niet goed genoeg”, vertelde trainer Michel Vonk. “Wij creëerden de meeste kansen, maar gingen daar onzorgvuldig mee om en waren ook aan de bal te slordig. We hadden meer verdiend, zeker als je bedenkt dat we ook nog een strafschop moesten krijgen. Na twee goede overwinningen op rij is het jammer dat we het seizoen op deze manier afsluiten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam – Jong AZ 2-1 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers; Mohamed Betti, Marco Tol (68. Francesco Antonucci), Mike Eerdhuijzen, Dean James; Samir Ben Sallam (46. Alex Plat), Calvin Twigt (68. Brian Plat), Jim Beers; Giannis Iatroudis, Lequincio Zeefuik (46. Joey Antonioli), Zakaria El Azzouzi (81. Dyllandro Panka).

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (83. Rik Regeling), Joey Jacobs, Tijs Velthuis, Fons Gemmel (90. Quinten Dekkers); Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester, Bram Franken (67. Richard Sedláček); Richonell Margaret (67. Ernest Poku), Yusuf Barasi, Fedde de Jong (83. Des Kunst).

Scoreverloop: 61. El Azzouzi 1-0, 74. Sedláček 1-1, 79. Beers 2-1.
Gele kaarten: Beers (FC Volendam).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Martijn Vos. bron:az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws