Kooger Kick Groot maakt speelminuten bij Telstar

 Kooger Kick Groot maakt speelminuten bij Telstar

Zaanstad- Voetballer Kick Groot maakt eindelijk weer minuten voor Telstar zo meldt NH Nieuws. De centrale back die met voetballen begon bij Zaandijk, via KFC bij de AZ jeugd terecht kwam heeft een aflopen contract bij Telstar.

Kick Groot, kleinzoon van oud-Ajax-en FC Zaanstreek spits Cees Groot, speelde in de jeugd van ZVV ZaandijkKFC en AZ. In het seizoen 2016/17 kwam hij één keer in actie voor Jong AZ, waarmee hij kampioen werd van de Tweede divisie en naar de Eerste divisie promoveerde. Op 22 december 2017 debuteerde hij in de Eerste divisie, in een thuiswedstrijd tegen N.E.C. Hij kwam in de 59e minuut in het veld voor Vincent Regeling. Hij speelde dat seizoen 11 wedstrijden voor Jong AZ in de Eerste divisie. Vanaf seizoen 2018-2019 staat hij onder contract bij Telstar.

Na twee jaar blessureleed maakte Telstar-verdediger Kick Groot vorige week in de wedstrijd tegen Jong PSV eindelijk weer speelminuten. “Kick zei tegen mij dat hij er klaar voor was. Hij zei wel tegen mij dat hij op zoek moest naar zijn pak, want die had hij in twee jaar nog nooit gedragen”, vertelt trainer Andries Jonker.

Vorige week viel hij in de 63e minuut in voor aanvoerder Frank Korpershoek. De verdediger is bezig aan zijn derde seizoen in Velsen-Zuid, maar kwam door meerdere blessures nauwelijks in actie. “Na de wedstrijd had ik wel even een momentje. Dan besef je van hoe ver ik ben gekomen en denk je aan de momenten dat ik er doorheen zat”, aldus Groot. Trainer Andries Jonker is al twee jaar de trainer van Telstar, maar had tot vorige week Kick Groot nog nooit in zijn wedstrijdselectie gehad. “Als er één gas heeft gegeven is hij het wel, maar vooral buiten het veld. Ik ben ontzettend blij dat hij dit lijkt te hebben overwonnen”, aldus Jonker. Ondanks dat Groot dus weer wat minuten maakte, wordt het contract van Groot niet verlengd bij Telstar. Waar hij komend seizoen speelt is nog niet bekend.

De Redactie

Meer voetbalnieuws