AZ haalt Maarten Martens terug als trainer van Jong AZ

 AZ haalt Maarten Martens terug als trainer van Jong AZ
Zaanstad-  Volgend seizoen kom Maarten Martens terug naar AZ en wordt trainer van Jong AZ. De 36 jarige belg, geboren in Eeklo, kwam in 2006 over van RKC en speelde 233 wedstrijden voor de club waarin hij vijftig goals maakte. Net als zijn landgenoot Moussa Dembélé werd hij opgemerkt door toenmalig trainer Louis van Gaal. In Zaanstad zal Martens voor het eerst op eigen benen gaan staan en begint hij in het seizoen 2021/`22 aan zijn nieuwe uitdaging in de Keukenkampioendivisie.
Hij speelde ruim 7 jaar in Alkmaar, maakte het kampioenschap in 2009 mee en verkaste naar het griekse PAOK Saloniki. Dat werd geen succes waarna hij zijn carrière afsloot bij Cercle Brugge. Daarna volgde de trainerscursussen waarvoor hij al eens stage liep in de AZ jeugdopleiding. AZ was op zoek naar een nieuwe trainer omdat het contact van Michel Vonk afliep en niet werd verlengd. Jong AZ wordt voor Martens zijn eerste baan als hoofdtrainer in het betaald voetbal.
Foto: azhistorie.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws