Rene Reijinga haalt Uefa B papieren: “hier staat een blije trainer

 Rene Reijinga haalt Uefa B papieren: “hier staat een blije trainer

Zaanstad- De Zaanse voetbaltrainer Rene Reijinga heeft zondag zijn Uefa B diploma behaald. De hoofdcoach van rkvv Saenden behaalde twee jaar geleden al zijn felbegeerde papieren voor het Uefa C en kan nu theoretisch gezien met rkvv Saenden doorstoten tot aan de 2e klasse.

Op het complex van vv Knollendam in Oostknollendam wist Reijinga samen met KNVB hoofddocent Dennis van den Ing het PVB, dat staat voor praktijkproef voor bekwaamheid, succesvol af te ronden. Het was voor de Wormerveerder een hele opluchting want vanwege het covid-19 werden de zaken een aantal keer uitgesteld en werd dit alles op de lange baan geschoven. Bij de familie Reijinga kon gister de vlag uit, op de dag dat zijn favoriete club ook nog eens de 35e landstitel wist te veroveren.

Aankomende woensdag zal Rene aanwezig zijn in het sportprogramma Sport in Zaanstad. Daarin zal dieper worden ingegaan op diverse voetbalzaken rondom zijn eigen ontwikkeling en die binnen de voetbalvereniging rkvv Saenden. Hierin zal eveneens het voetbal in het algemeen in de Zaanstreek zal aan bod komen. Wat speelt er zoal bij de clubs? Deze week ook aandacht voor Saenden voorzitter Ron Rijkers die in een interview op de website voetbalinzaanstad.nl aan het woord zal komen.

De Redactie

Meer voetbalnieuws