Corina Dekker ziet vrouwenploeg vv Alkmaar in Play-offs verdienstelijk gelijkspelen tegen PEC Zwolle (3-3)

Alkmaar- In de Pure Energie eredivisie vrouwen heeft vv Alkmaar op vrijdag avond 30 april een punt overgehouden aan het treffen met PEC Zwolle. In Alkmaar aan de Robonsbosweg werd het zonder publiek vrijdagavond in de play-offs een interessant gelijkspel. In poule B werd het 3-3 in een zeer amusant duel. De vrouwen voetbalploeg Alkmaar zit in een flow en daar is de Zaanse toptrainster Corina Dekker mede verantwoordelijk voor. 

De wedstrijd van vrijdag 23 april tussen sbv Excelsior en vv Alkmaar werd eerder uitgesteld vanwege corona besmetingen bij de Alkmaarders. Na overleg tussen de clubarts van vv Alkmaar en de bondsarts van de KNVB werd op medische gronden besloten de wedstrijd uit te stellen. Vrijdag avond was de selectie nagenoeg compleet en negatief getest voor het duel met de bezoekers uit Zwolle. Daar waar begin maart VV Alkmaar nog als hekkensluiter in eigen huis van de Zwollenaren verloor (0-3) toonde de jonge ploeg van Corina Dekker zich vrijdag avond een waardige tegenstander en had het met wat geluk de niet eens onverdiende overwinning kunnen grijpen.

Recent werden Excelsior en SC Heerenveen verslagen en gaven de Alkmaarders de rode lantaarn over aan de Rotterdammers. In de play offs van poule b werd vrijdag avond de 2e ronde gespeeld met als inzet een plek om de 5e tot en met de 8e plaats. Het verschil in de poule is klein en de deelnemende ploegen sc Heerenveen, PEC Zwolle, vv Alkmaar en sbv Excelsior lijken amper voor elkaar onder te doen.

Voor de openingstreffer vielen er over en weer al kansen te noteren. Het eerste schot was van Sanne Koopman die naast mikte, en vervolgens waren de mogelijkheden voor PEC Zwolle. Zowel Jassina Blom als Danique Noordman troffen de paal. Nog groter was de kans voor Sanne Koopman, in stelling gebracht door Chimera Ripa. Op nog geen meter afstand van het doel raakte zij de bal volledig verkeerd. Toch bleken Koopman en Ripa even later wel verantwoordelijk voor de openingstreffer toen eerstgenoemde de bal bezorgde bij Ripa die vanaf randje buitenspel keepster Moon Pondes kansloos liet. Lang bleef de voorsprong echter niet staan want binnen vijf minuten schoot Marushka van Olst vanaf rechts in de verre hoek raak: 1-1.

Ook na rust gebeurde er genoeg. PEC Zwolle begon sterker met een kans voor Kely Pruim en vervolgens was het Maudy Stoop die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. In die fase kwam VV Alkmaar goed weg omdat de gasten eerst voor een derde keer het aluminium raakten en scheidsrechter Spaan daarna een handsbal in het strafschopgebied over het hoofd zag. De thuisploeg herstelde zich, toonde karakter en werd daarvoor beloond. Met een fraaie lob maakte Ripa haar tweede van de avond na een lange bal van Maudy Stoop kon Sanne Koopman doeltreffend uithalen. Hoewel pas 18 jaar speelde Koopman alweer haar 50e wedstrijd in Alkmaarse dienst en behalve het doelpunt ging zij weer voorop in de strijd. Toch bleek dit niet genoeg voor de overwinning. Invalster Evi Maatman, die nog deze week haar eerste profcontract tekende, liet de 3-3 aantekenen. Bijna greep VV Alkmaar zelfs nog de zege in de blessuretijd, doch de lat stond een derde treffer van Ripa in de weg.

Karakteristieken

vrijdag 30-04-2021

VV Alkmaar- PEC Zwolle 3-3 (1-1)

33. Chimera Ripa 1-0
38. Marushka van Olst 1-1
53. Maudy Stoop 1-2 (e.d.)
68. Chimera Ripa 2-2
79. Sanne Koopman 3-2
83. Evi Maatman 3-3

 

 

 

De Redactie

Meer voetbalnieuws