Zaandammer Quint Jansen vervolgt loopbaan bij Aalesunds FK in de Noorse 1.divisjon

 Zaandammer Quint Jansen vervolgt loopbaan bij Aalesunds FK in de Noorse 1.divisjon

Zaandam- De 30 jarige Zaandammer Quint Jansen heeft in Alesund FK een nieuwe club gevonden. De 1.93 meter lange tekende deze week bij de club uit Noorwegen nadat hij op zoek was naar een club. Even trainde hij bij sc Telstar mee maar kwam er met die ploeg niet uit. In de Noorse eerstedivisie hoopt Jansen weer te kunnen stunten. Jansen werd donderdag medisch goedgekeurd, trainde donderdag voor het eerst mee en lijkt fit voor de start van de Noorse competitie, die over twee weken begint.

Deze week werd bekend dat de 30-jarige transfervrije verdediger een driejarig contract heeft getekend in Scandinavië. De stopper heeft een contract getekend tot aan het einde van het Noorse seizoen. Jansen: ” Ik zal de Nederlanders Lars Veldwijk, Vito Wormgoor, Kaij Ramsteijn, Edwin Gyasi moeten doen vergeten, die speelde eerder ook bij de club. In West-Noorwegen kom ik terecht bij een mooie club met een mooie historie. Ze hebben een ambitieus plan om weer bij de top 10 in Noorwegen ter te komen. We spelen in een mooi stadion in een prachtige stad en bij de club is alles prima geregeld om promotie uiteindelijk voor elkaar te krijgen. De trainer en de technisch directeur wilden mij graag hebben en de selectie is sterk. Er zijn een aantal goede versterkingen bij gekomen waar we in de competitie hoge ogen moeten gooien. De aankomende twee weken spelen we nog twee oefenduels voordat de competitie dan begint. Het is even wennen, ik ben dinsdag aangekomen, medisch gekeurd en heb donderdag voor het eerst meegetraind. We spelen in ieder geval om de bovenste posities en ik heb een contract getekend tot het einde van het seizoen, tot december 2021.

Roots bij Hellas Sport

Jansen is een Zaanse voetballer die in Noorwegen eerder uitkwam voor Mjøndalen IF . Hij speelde sinds 2017 voor Mjøndalen IF dat uitkomt in de 1. divisjon, nadat hij transfervrij was overgekomen van Finnsnes IL. Jansen begon zijn loopbaan bij Hellas Sport. In de jeugd heeft Jansen samengewerkt met ervaren trainers als oud international Jan Jongbloed en Luc Nijholt. Tevens heeft hij bij Hellas Sport samengespeeld met spelers als Darryl LachmanGianluca NijholtOğuzhan Özyakup en Mikhail Rosheuvel. Vervolgens verhuisde Jansen naar Noorwegen en begon hij zijn Noorse voetbalcarrière bij Junkeren.  Mede door deze prestatie wist Quint Jansen de interesse te wekken van clubs uitkomend in de Eliteserien, wat resulteerde in stages bij Tromsø IL en Viking FK. Echter door een enkel blessure is dit niet uitgelopen tot een contractvoorstel. Mjøndalen IF was destijds echter wel overtuigd van de kwaliteiten van Jansen en bood hem gedurende zijn blessure een tweejarig contract aan. Na een herstelperiode van een paar maanden werd Jansen vluchtig basisspeler in het Isachsen Stadion en begon Mjøndalen IF, onder leiding van Jansen een bijzonder sterke reeks van overwinningen (9 uit 10 wedstrijden) en waarvan in 7 wedstrijden geen tegendoelpunten werden geïncasseerd. Dit resulteerde in deelname aan de play-off wedstrijden om een plek in de Eliteserien.

Over de club

De club werd opgericht in 1914. In 2004 had ze 835 aangesloten actieve leden. De naam is een verouderde schrijfwijze van Ålesund en wordt als Olesun uitgesproken. Aalesunds FK speelde zijn wedstrijden tot 2005 in het Kråmyrastadion, waarna de club naar het gloednieuwe Color Line stadion verhuisde. Dit stadion heeft een capaciteit van 11.000 toeschouwers. De aantrekkingskracht van het nieuwe stadion en de stijgende interesse in het Noorse voetbal in het algemeen zorgde ervoor dat het eerste elftal de laatste jaren geregeld voor een uitverkocht stadion speelt. Het gemiddelde toeschouwersaantal in 2006 bedroeg 9.943, wat een record is in de Noorse 1. divisjon. In 2008 eindigde de club op de voorlaatste plaats en kon een rechtstreekse degradatie vermijden omdat de competitie werd uitgebreid naar zestien clubs. Aalesund moest een play-off spelen tegen Sogndal IL, de nummer vier uit de 1. divisjon. Aalesund won deze met verve en kon zo het behoud verzekeren. In 2009 behaalde de club onder leiding van hoofdcoach Kjetil Rekdal het eerste grote succes door de Noorse beker te winnen. In de finale, gespeeld op 8 november, won de ploeg na strafschoppen van Molde FK, nadat beide teams in de reguliere speeltijd plus verlenging op 2-2 waren blijven steken. De plaatselijke supportersclub van AaFK heet Stormen (“De Storm”) en telt ongeveer 2000 leden. De voornaamste rivalen van de club zijn Molde FK en IL Hødd.

De Redactie

Meer voetbalnieuws