Zaanse trainer Corina Dekker gaat met VV Alkmaar voor overwining tegen PEC Zwolle

 Zaanse trainer Corina Dekker gaat met VV Alkmaar voor overwining tegen PEC Zwolle

Zaanstad- In de Pure Energie Eredivisie vrouwen spelen de vrouwen van vv Alkmaar vrijdag 30 april om 19:30 uur tegen PEC Zwolle bij te wonen.  Dat is de tweede wedstrijd van de play offs. De eerste wedstrijd, ronde 1 tussen Excelsior en VV Alkmaar werd vorige week uitgesteld. Dit na overleg tussen de clubarts van VV Alkmaar en de bondsarts van de KNVB en op medische gronden werd besloten om die wedstrijd uit te stellen. De Alkmaarders hebben een `partner club`overeenkomst met tal van Zaanse voetbalverenigingen. Morgen gaat ploeg van de eveneens Zaanse trainer Corine Dekker op jacht naar de winst.

Corine Dekker zal ook komend seizoen hoofdtrainer van vv Alkmaar zijn. Ongeveer 5 jaar geleden tekende Corina Dekker bij de club uit Alkmaar als trainster van de Beloften. In die 5 jaar heeft Corina verschillende functies doorlopen, trainster van Jong, assistent van het 1e elftal, Hoofd Jeugdopleidingen en Hoofdcoach van VV Alkmaar.
Algemeen Manager Patrick Tenthof verklaarde eerder al; “Wij zijn erg blij dat Corina heeft bijgetekend en dus ook komend seizoen verantwoordelijk zal zijn voor het opleiden van onze talenten. Ondanks de moeilijke start dit seizoen zien wij veel vooruitgang en hebben wij alle vertrouwen in de ontwikkeling van VV Alkmaar. Daar komt bij dat wij ook trots zijn dat wij als enige in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie een vrouwelijke hoofdcoach hebben. Niet alleen vrouwelijke speelsters geven wij de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau, maar ook onze coaches.” Corina Dekker; “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de club en het feit dat ik elke dag weer mag werken aan de ontwikkeling van zowel de meiden, maar ook mezelf als trainster”

Ook overige trainers verlengen hun contract

Afgelopen week hebben Alparslan Kirboga, Dennis de Jong en Nino Pels hun overeenkomst met VV Alkmaar verlengd. Ondanks dat er het afgelopen seizoen bijna geen wedstrijden zijn gespeeld, zien wij mede dankzij het enthousiaste trainen van Alparslan, grote vooruitgang bij onze Beloften. Daarnaast zijn er dit seizoen al veel meiden doorgeschoven naar de A-selectie, vandaar dat wij dan ook erg blij zijn met de verlenging van “Appie”. Komend seizoen zal Dennis de Jong doorstromen van de MO14 naar de MO16.

Corina Dekker; “Dennis is een jonge, enthousiaste en zeer talentvolle trainer waar wij veel toekomst inzien.  Dennis gaat er zeker voor zorgen dat onze meiden zich verder kunnen ontwikkelen en daarom zijn wij dan ook erg blij dat Dennis ook komend seizoen voor de groep staat”.

Ook keeperstrainer Nino Pels blijft komend seizoen bij VV Alkmaar waar hij de keepsters van de Academie tot aan het 1e elftal onder zijn hoede neemt. Corina Dekker; “ik ben blij dat Nino blijft, omdat het een jonge talentvolle trainer is, die vooral onze keepsters op de details traint en ze ook beter maakt”.

Nieuwe talenten

De afgelopen week heeft de eredivisionist twee nieuwe talenten vast weten te leggen. Camie Mol (18 jaar) en Femke Prins (19 jaar) komen komend seizoen uit voor VV Alkmaar.
Camie Mol is afkomstig van FC Twente en Femke Prins komt over van Ter Leede. Corina Dekker; “Met Camie halen we een felle jonge talentvolle verdedigster in huis.
Zij is een speelster die je 3x tegen komt en zich overal voor 100% in vastbijt. Ik ben blij dat ze de stap heeft gemaakt en ons komt versterken. Femke is een aanvallende speelster die heeft laten zien dat ze in korte tijd hele grote stappen heeft gemaakt. Een speelster die groot en sterk is, daarmee goed de bal weet vast te houden en ik denk met haar jonge leeftijd nog een heleboel mooie dingen kan laten zien bij ons.”
Camie Mol; “ik heb ontzettend veel zin om de stap naar VV Alkmaar te maken. Ik kijk er naar uit om mij bij VV Alkmaar verder te ontwikkelen en het team te komen versterken.
Femke Prins; ”Ik ben heel blij om deze stap te mogen nemen. Ik heb super veel zin in komend seizoen en ik kijk er naar uit om mij verder te ontwikkelen bij VV Alkmaar.
De redactie van VoetbalinZaanstad werd onlangs uitgenodigd de wedstrijd bij te wonen en zal verslag doen van de wedstrijd uit de Pure Energie eredivisie vrouwen. Het team bevat een aantal Zaanse speelsters en ook de vrijwilligerscommissie ontkomt niet aan Zaanse inbreng.
Foto onderschrift: Trainer VV Alkmaar Corina Dekker en Patrick Tenthof bij de verlenging van het contract

 

De Redactie

Meer voetbalnieuws