Jong AZ onderuit in Nijmegen

 Jong AZ onderuit in Nijmegen

Nijmegen- Jong AZ heeft vrijdag verloren van NEC. De ploeg van trainer Michel Vonk kwam door treffers van Zakaria Aboukhlal en Yukinari Sugawara op een 0-2 voorsprong, maar zag de thuisploeg daarna drie keer scoren: 3-2.

Het duel in Nijmegen kende een levendig begin. Al na vijf minuten dacht NEC’er Cas Odenthal de score te openen, maar stond daarbij buitenspel. Even later ging Jelle Duin aan de overzijde vrij op doel af. De Jong AZ-spits schoot op het been van Mattijs Branderhorst.

Knappe redding
Na ruim een half uur kregen de Nijmegenaren twee grote kansen. Elayis Tavsan werd vrijgespeeld op links en schoot van ruim tien meter hoog over. Ook Javier Vet was daarna dichtbij, maar Mees Bakker had en knappe redding in huis.

Goal Aboukhlal
Met de rust in zicht kwam het grootste doelgevaar van Jong AZ. Aboukhlal deed het net bollen, maar zijn goal werd eveneens afgekeurd wegens buitenspel. In de 43e minuut was het wel raak voor de Marokkaans international. Na een vlotte aanval kwam een voorzet van Mo Taabouni bij de tweede paal, waar Aboukhlal kon afdrukken: 0-1.

Sugawara en Janga
Kort na de pauze verdubbelde Jong AZ de marge. In de 52e minuut werd Sugawara door een steekpass van Kenzo Goudmijn vrijgespeeld en schoot van dichtbij raak: 0-2. NEC maakte slechts vier minuten later al de aansluitingstreffer. Rangelo Janga kopte een voorzet tegen de touwen.

Gelijkmaker
Na de 1-2 kreeg NEC nog twee goede kansen. Ranga maakte uit een klutssituatie bijna zijn tweede, waarna Bakker even later moest redden op een inzet van Jonathan Okita. In de 77e minuut viel alsnog de gelijkmaker. Thomas Beekman kopte raak.

Halve omhaal
Met het aanbreken van de slotfase waren beide ploegen meermaals gevaarlijk. Bakker keerde een inzet van Édgar Baretto, Aboukhlal gleed de bal later bijna langs Branderhorst en een halve omhaal van Jorn Berkhout ging over.

Penaltymoment en tegengoal
In de voorlaatste minuut dook Zico Buurmeester gevaarlijk op voor het NEC-doel. De middenvelder dacht te kunnen schieten, maar werd hardhandig naar de grond gewerkt. Jong AZ schreeuwde tevergeefs om een strafschop. Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Baretto kopte raak uit een hoekschop en bezorgde NEC de zege: 3-2.

Vonk: ‘Hadden dat moeten afstraffen’
“Het is heel zuur dat we de wedstrijd uit handen geven”, vertelde Vonk. “Na de 0-2 werden wij slordiger en kregen minder druk op de tegenstander. Wel kwamen we er nog regelmatig uit in de counter en hadden dat moeten afstraffen.”

‘Niet genoeg kunnen afstoppen’
Vonk: “Toen het 1-2 werd rook NEC bloed. Wij hebben die aanvalsdruk niet genoeg kunnen afstoppen. Als je in de laatste minuut nog een corner tegen krijgt is het alarmfase 1 en helaas viel daaruit de tegengoal. Over de hele wedstrijd gezien zou een punt verdiend zijn, helemaal doordat wij een strafschop moesten krijgen. Nu hebben we niets.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NEC – Jong AZ 3-2 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Édgar Barreto, Cas Odenthal, Kevin Bukusu (13. Terry Sanniez), Souffian El Karouani; Javier Vet, Dirk Proper (64. Thomas Beekman), Jonathan Okita; Elayis Tavsan, Rangelo Janga.
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Yukinari Sugawara, Jorn Berkhout, Joey Jacobs, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn, Håkon Evjen; Zakaria Aboukhlal, Jelle Duin, Mo Taabouni (59. Zico Buurmeester).

Scoreverloop: 43. Aboukhlal 0-1, 52. Sugawara 0-2, 56. Janga 1-2, 77. Beekman 2-2, 90. Baretto 3-2.
Gele kaarten: El Karouani, Van Rooij (NEC), Aboukhlal, Buurmeester (Jong AZ).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Foto: NEC / Broer van den Boom

De Redactie

Meer voetbalnieuws