Debuut Jay Kruiver voor FC Volendam in de Goffert

 Debuut Jay Kruiver voor FC Volendam in de Goffert

Zaanstad- De 19 jarige Zaanse voetballer Jay Kruiver maakte maandag avond met FC Volendam zijn debuut in het betaalde voetbal. Kruiver kwam in de 67e minuut in het veld voor Mohamed Betti in het uitduel tegen NEC in de Goffert in Nijmegen. Ook werd hem zijn eerste gele kaart getoond. In de 74e minuut ontving Kruiver van scheidsrechter Higler ook direct zijn eerste gele kaart. Ook aanvoerder Micky van de Ven stond bij de Volendammers in het veld.

De jonge Zaandammer begon als f pupil met voetballen bij zvv Zaanlandia. De club waar ook vader Kees in het eerste elftal speelde. Hij bleek over veel talent te beschikken zagen diverse profclubs. Ajax was de club die hem een kans gaf maar daar slaagde hij niet. Vervolgens mocht Kruiver zijn geluk beproeven bij FC Volendam. Daar heeft de jonge Zaandammer zijn geduld bewaard en via hard werken zijn eerste doelstelling behaald.

Helaas keerde FC Volendam maandagavond met lege handen naar huis en kwam er een einde aan de historische reeks. Vrijdag heeft het team van Jonk alweer een kans op revanche. Dan komt NAC Breda op bezoek in het Kras Stadion. De Volendammers bezetten momenteel de 7e plaats in de keukenkampioendivisie en begonnen de eerste wedstrijd van de vierde periode slecht. Ondanks de nederlaag zet de ploeg van Wim Jonk in op een nacompetitie plek.

Foto: fcvolendam.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws