Telstar testspeler Quint Jansen: “we kwamen er gezamenlijk niet uit”

 Telstar testspeler Quint Jansen: “we kwamen er gezamenlijk niet uit”

Zaandam – Profvoetballer Quint Jansen is terug in de Zaanstreek. In januari trainde hij met Telstar in Velsen-Zuid mee om zich te oriënteren. Zonder euro`s op zak speurt Telstar-trainer én technisch directeur Andries Jonker de markt af op zoek naar versterkingen voor zijn selectie. De Amsterdammer liet in januari drie testspelers bij Telstar meetrainen. Een van hen was Quint Jansen uit Zaandam. Begonnen als aanvallende middenvelder bij Hellas Sport verhuisde hij voor de liefde naar Noorwegen. Daar belandde hij in het betaalde voetbal. Sinds 1 januari 2021 is hij transfervrij en op zoek naar een club die bij hem pas.

Centrale verdediger Quint Jansen (30) en middenvelder Anouar el Azzouzi (19) kregen de kans om Jonker te overtuigen. Jansen komt oorspronkelijk uit Zaandam, maar voetbalde de laatste jaren in Noorwegen.  Jansen: “Je moet kijken wat er nu op de markt is en wat er haalbaar is maar dat is momenteel verdomde weinig. Er is contact geweest met een club uit Cyprus maar wil je daar heen  dan moet je eerst twee weken in quarantaine. Daarom train ik nu hier in Zaandam op het veld van FC Zaandam, hou me volledig fit en door keihard te werken hoop ik dat er wat op mijn pad komt. Er loopt ook nog iets met een club in Noorwegen, daar is de competitie die op 5 april zou starten ook met twee weken uitgesteld. Ik heb de afgelopen twee jaar 45 wedstrijden op het hoogste niveau van Noorwegen gespeeld en in totaal 109 wedstrijden voor Mjøndalen. Hierin was ik 13 keer trefzeker.”

De 30 jarige Jansen verhuisde voor de liefde naar Noorwegen en meldde zich aan bij IK Junkeren dat in de 3. divisjon speelde. Na een half jaar en 9 wedstrijden maakte Jansen na een succesvolle stage als centrale verdediger de overgang naar Finnsnes IL dat in Tromsø trainde en enkel in het noordelijke Finnsnes haar thuiswedstrijden speelt.. Hier heeft hij verdeeld over 2 seizoenen 56 wedstrijden gespeeld en 4 maal gescoord in de 2. Divisjon.

Mede door deze prestatie wist Quint Jansen de interesse te wekken van clubs uitkomend in de Eliteserien, wat resulteerde in stages bij Tromsø IL en Viking FK. Mede door een trainerswissel en een enkelblessure resulteerde dit niet in een contractvoorstel.

Mjøndalen IF bood Jansen een tweejarig contract aan. Na een herstelperiode van een paar maanden werd Jansen vluchtig basisspeler in het Isachsen Stadion en begon Mjøndalen, onder leiding van Jansen een bijzonder sterke reeks van overwinningen (9 uit 10 wedstrijden) en waarvan in 7 wedstrijden geen tegendoelpunten werden geïncasseerd. Dit resulteerde in deelname aan de play-off wedstrijden om een plek in de Eliteserien. Mjøndalen speelde in de halve finale van de play-offs tegen Ullensaker/Kisa IL en won met 3-1. Hierdoor plaatste Mjøndalen IF zich voor de finale tegen Ranheim Fotball. Deze wedstrijd werd met 1-2 verloren en daardoor liep Jansen met Mjøndalen IF promotie mis. In 2018 eindigde de club als tweede in de OBOS-ligaen en promoveerde zo naar de Eliteserien. Nadat de club degradatie eind 2020 via promotie-degadatiewedstrijden wist af te wenden, liep zijn contract af.

De Redactie

Meer voetbalnieuws