Eerste training na corona-pauze: 31 spelers op veld vv Knollendam

 Eerste training na corona-pauze: 31 spelers op veld vv Knollendam

Oostknollendam- Na vele weken gingen de lampen van de lichtmasten rondom het veld weer aan. Trainer Andy Huitema stond donderdag avond voor een grote, gretige groep. Dat was in het verleden wel eens ander, vertelde aanvoerder Sven Keppel vorige week nog in het sportprogramma Sport in Zaanstad. Inmiddels zijn we beland in de maand maart en lijkt het erop alsof er naar de KNVB Regiocup kan worden toegeleefd.

Na weken van stilstand rolt bij veel selectie teams de bal weer. Bij Sporting Krommenie bijvoorbeeld wordt er alweer op zondag ochtend getraind, woensdag avond was het de beurt aan FC Zaandam dat onder Iwan Axwijk weer trainde en ook de mannen van voetbalvereniging vv Knollendam waren er aan toe. Dat werd donderdag avond duidelijk tijdens de eerste training. De spelers hadden er zin in na al die weken van stilstand. Aan de ene kant van het veld het 1e en aan de andere kant van dezelfde helft trainde het 3e. Dat resulteerde tot 18 spelers op een helft. Op de andere helft van het veld`aan de overkant` stond het 4e team met 13 man.

De corona-versoepelingen waren deze week amper een feit of de lampen gingen woensdagavond weer aan op het sportcomplex in Oostknollendam. Nog niet voor eigen gebruik weliswaar. Die eer was voor een jongerenvereniging uit Zaandam. Die zocht ruimte om binnen de avondklok weer eens een balletje te kunnen trappen. Dat kan gelukkig bij ons. Maar niet op donderdagavond, uiteraard. En altijd voor 21 uur. Ook Fortuna Wormerveer is straks weer regelmatig op het complex te vinden. Als huurder. Bestuurslid René Oortwijn ziet de aanvragen flink toenemen, mede door die avondklok. ”Veel clubs komen daardoor krap in de tijd te zitten”. Van een lichtmast, waarvan de lampen het niet doen. Een behoorlijke tegenvaller. Drie van de 12 (zes masten met twee lampen) bleken stuk. Dat gaf wel een sfeervol plaatje maar dat was dan ook het enige.

 

 

De Redactie

Meer voetbalnieuws