Ervaren streekgenoot Cani Yilmaz aan de slag bij Fortuna Wormerveer

 Ervaren streekgenoot Cani Yilmaz aan de slag bij Fortuna Wormerveer

Wormerveer- Het voetbalseizoen 2020-2021 kunnen we normaliter beschouwen als afgesloten. Mogelijk dat er nog iets opgezet kan worden waardoor er weer gespeeld en gekeken kan worden. De Zaanstad Cup en Regiocup zijn daar een voorbeeld van. De transferperiode is traditioneel van start gegaan met het inluiden van het nieuwe jaar. Dat is bij Fortuna Wormerveer niet onopgemerkt gebleven. Trainer Rene van Elsland is – net als al zijn collega – al volop bezig met 2021-2022. Zondag eersteklasser Fortuna-Wormerveer weet op haar website te melden dat het voor volgend seizoen Cani Yilmaz heeft weten in te lijven.

De in Zaandijk woonachtige Cani startte zijn carrière bij RKVV DEM in Beverwijk. Cani Yilmaz (8 juli 1998) maakte al snel de overstap naar HFC Haarlem. Na het failliet van Haarlem vertrok hij naar AFC Amsterdam. Na een jaar stonden de clubs in de rij. Ajax, AZ, PSV en Feyenoord wilde de toen 12 jarige Yilmaz graag inlijven. Uiteindelijk koos Yilmaz voor AZ waar hij tot seizoen 2015/2016 speelde. Na zijn avontuur bij AZ, stapte de dynamische middenvelder over naar FC Utrecht. Zijn volgende stap was vier seizoenen bij ADO’20 in Heemskerk. Zijn vroegere trainer Thijs Sluijter (ooit ook in beeld als trainer van Fortuna Wormerveer) toog aan de slag bij SDZ in Amsterdam. Daar wilde hij graag mee aan de slag. Corona en bestuurlijke perikelen maakten dat avontuur in Amsterdam niet wat hij er van verwachtte.

20210213_103707.jpg

Een berichtje van Jack Laan – assistent-trainer Fortuna Wormerveer en een oude bekende – bood uitkomst. In de selectie van zondag eersteklasser Fortuna Wormerveer treft Cani een aantal spelers waar hij al eerder mee speelde. Een eerste gesprek met de technische leiding leerde de accountmanager bij DHL Express Nederland (“Nee ik bezorg geen pakketten, maar zorg dat dit allemaal vlot verloopt’) dat het plaatje in Wormerveer goed oogt. ‘Natuurlijk weet ik dat er een goede en toonaangevende jeugdopleiding is. De selectie is daarom ook erg jong. Het is ook een goed streven van de club om vooral regionale spelers in de selectie op te nemen. Dat maakt het heel herkenbaar. De doorstroming van eigen jeugd is in volle gang. Daar wil ik mijn steentje graag aan bij dragen.’

20210213_103733.jpg

In zijn opleiding aan het Johan Cruijff College maakte hij kennis met talrijke sporters. ‘Zeven dagen in de week genieten. Leren hoe andere sporters hun sport beleven. De enorme zelfdiscipline bij die mensen.  Heel fascinerend. En dat maakt dat ik op termijn ook zeker als trainer verder wil gaan.’

Zijn stap naar Fortuna Wormerveer maakte hij mede door het besef dat een betaald voetbal carrière er niet meer in zit. ‘Zo realistisch ben ik wel. Ik moet naar mijzelf kijken. Zelfdiscipline is er voldoende en ik denk ook veel toe te kunnen voegen aan de selectie. Dat trainerschap is wel mijn volgende doel, maar ik ben nog jong en wil nog zo lang mogelijk zelf en op niveau spelen. Bij Fortuna in Wormerveer zijn daar volop kansen.’

20210213_103441.jpg

Dat trainerschap is al een onderdeel van zijn leven. Bij SDZ geeft hij leiding aan de O14 en zal dat straks ook in Wormerveer gaan doen.

In Wormerveer komt hij bij de club waar neven van hem ook al actief waren en zijn. ‘Spelers als Jordi Wigman, Maarten List en Jordy Kluft ken ik nog van eerder en van de Fortunezen ken ik er ook diversen. Ik heb er erg veel zin in.’

De Redactie

Meer voetbalnieuws